«Ζωές στο δρόμο» είναι ο τίτλος μιας ξεχωριστής όσο και –δυστυχώς- επίκαιρης έκθεσης φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στην «Τεχνόπολις» του

Δήμου Αθηναίων και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Γκολ στη Φτώχεια» και της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων.

Πέντε σύγχρονοι έλληνες φωτογράφοι στρέφουν το φακό τους στην πιο ακραία έκφραση της φτώχειας: Το φαινόμενο των αστέγων, που πλέον παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και στη χώρα μας.

Ο Δημήτρης Μιχαλάκης, η Μυρτώ Παπαδοπούλου, ο Νίκος Πηλός, ο Άγγελος Τζωρτζίνης, ο Ιάκωβος Χατζησταύρου και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου εστιάζουν στους συμπολίτες μας εκείνους που η ζωή τους έβγαλε εκτός εστίας.

Ακολουθούν τις διαδρομές τους, αποτυπώνουν τις αγωνίες, τον αγώνα και, εν τέλει, την αξιοπρέπεια ανθρώπων της διπλανής πόρτας κάποτε, που σήμερα αναζητούν τον δρόμο της επιστροφής σε μια ζωή φυσιολογική.

Πρόκειται για μια έκθεση που η σημερινή οικονομική και κοινωνική συγκυρία την φέρνει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός» (Δ4) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι από τη Τρίτη 15 έως Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Την επιμέλειά της έχει αναλάβει η κ. Ρενάτα Κωνσταντίνου / LIGHTROOM projects.com

Παράλληλα, οι δουλειές των Ελλήνων φωτογράφων θα πλαισιωθούν από την προβολή έργων μιας άλλης ξεχωριστής έκθεσης.

Η έκθεση «Ματιές στον δρόμο» (“Eyes on the Street”) είναι μία σύνθεση φωτογραφιών που τράβηξαν άστεγοι, πωλητές της εφημερίδας δρόμου «The Big Issue», στα δικά τους μοναχικά βρετανικά μονοπάτια.
Η έκθεση φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο στη Γλασκόβη, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (INSP). Είναι δε η πρώτη φορά που τα έργα θα εκτεθούν και στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Αθηναίων και το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των φίλων και υποστηρικτών της καμπάνιας «Γκολ στην Φτώχεια» και, βεβαίως, της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων. Κύριος υποστηρικτής της προσπάθειας είναι –για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενισχύοντας με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια και σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.