Μετά το επιτυχημένο πρώτο του αφιερώμα στην κινούμενη εικόνα το Zootrope επιστρέφει τον Ιούνιο του 2013 στο Camp. Σύγχρονοι έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες θα βρεθούν στο CAMP, από τις 17 μέχρι τις 24 Ιουνίου 2013 για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους με κοινό παρανομαστή την κινούμενη εικόνα και τα στάδια παραγωγής της.

 

Ανάμεσα στις ενότητες που θα συμπεριληφθούν στη φετινή διοργάνωση είναι το διαγωνιστικό αφιέρωμα σε νέους δημιουργούς με τίτλο Zootrope Calling «Young minds in action – Rebuilding the future», το αφιέρωμα στην διεθνή εταιρεία παραγωγής Blacklist με έδρα τη Νέα Υορκη καθώς και η έκθεση με τίτλο THE METAMORPHOSIS. Ένα character based project στο πλαίσιο του οποίου οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από το κλασσικό έργο του Φραντς Κάφκα, την ομότιτλη εμβληματική νουβέλα των αρχών του 20ου αιώνα, αλλά και βασισμένοι στην έννοια της μεταμόρφωσης σε κυριολεκτικό αλλά και μεταφορικό επίπεδο: η μεταμόρφωση ως κομμάτι της ανθρώπινης εξέλιξης και ιστορίας, ως μέρος της φύσης αλλά και ως σημείο αναφοράς στην τέχνη, στον κινηματογράφο, στη λογοτεχνία καθώς και στα κόμικς και στο animation.

 

Παράλληλα η έκθεση θα πλαισιωθεί από μια σειρά από παράλληλες δράσειςόπως είναι η ηχητική performance της Αφροδίτης Ψαρρά με τίτλο Idoru την Πέμπτη 20 Ιουνίου και οι προβολές της σειράς Art21 – 100 Artists σε συνεργασία με το Art21 και με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα την Τετάρτη 19 και την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

 

Επιμέλεια ZOOTROPE:
Μαρία Λούκα, Πάνος Ξενάκης, Κίκα Κυριακάκου

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Αφροδίτη Ψαρρά, brittle, Dreamer, Hypokondriak, Versaweiss, NΣ 2013, These are a few of our favorite things, RTMone, junkart, SER!(Αργύρης Σαρασλανίδης), Χρύσανθος Χριστοδούλου, Θεοδώρα Μαλάμου, Σοφία Χατζηγεωργίο, Όλγα Δουλκερίδου, Holbrooks, Pistachios

Polynoid, Saiman Chow, Wizz

Σύντομα θα ανακοινωθεί και η λίστα των καλλιτεχνών της ενότητας Zootrope Calling 2013.