Το θέατρο Φούρνος παρουσιάζει από 11 Οκτωβρίου 2014 τη νέα του παράσταση «ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΓΙΚΗ ΜΠΑΓΚΕΤΑ» για παιδιά από 6 έως 11 ετών.

Μια φορά και ένα καιρό… κάτι δεν πήγε ακριβώς όπως θα το περιμέναμε…

Εκείνο το βροχερό πρωινό η κακιά Βασίλισσα πετά στα λασπόνερα το Μαγικό Καθρέφτη γιατί της αποκαλύπτει ότι η Χιονάτη είναι η πιο όμορφη στον κόσμο. Και μια απρόσεχτη Νεράιδα χάνει στο δάσος τη μαγική της Μπαγκέτα. Τα δυο μαγικά αντικείμενα φτάνουν στα χέρια του αστυνομικού επιθεωρητή Τουτού, του δαιμόνιου σκύλου. Οι ήρωες των παραμυθιών επισκέπτονται τον επιθεωρητή και αναζητούν ο καθένας κάποιον. Το κάθε παραμύθι αναζητά τη λύση του. Ο Τουτού είναι έτοιμος να εξιχνιάσει όλα τα μυστήρια, αλλά με τον Καθρέφτη και τη Μπαγκέτα στα χέρια του μπορεί να κάνει θαύματα… ή να φέρει την καταστροφή!…

Ο Λύκος θα φάει την Κοκκινοσκουφίτσα ή τη μικρή Χιονάτη; Ο Πρίγκιπας θα παντρευτεί την Ωραία Κοιμωμένη ή τη γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας; Και ποιός θα σταματήσει τον Αρχηγό των Κλεφτών από το να εκδικηθεί τον Αλή Μπαμπά και να παντρευτεί το Τέρας; Θα καταφέρει η Νεράιδα να φέρει ξανά την τάξη και την ηρεμία στον Παραμυθόκοσμο;… Όταν το γραφείο της αστυνομίας βρίσκεται δίπλα στο Δάσος του Παραμυθιού, όλα είναι πιθανά!…

Ένα παραμύθι για τα παραμύθια. Μια ιστορία που αφηγείται ξανά στα παιδιά τους κλασικούς μύθους κοιτάζοντάς τους από μια άλλη σκοπιά. Πού φέρνει τους ήρωες από τον κόσμο του παραμυθιού στο διπλανό κάθισμα για να μιλήσουν για την Αγάπη, την Δικαιοσύνη, τη Ζήλεια, την Εκμετάλλευση.

Μια παράσταση φτιαγμένη με φροντίδα και κέφι. Εμπνευσμένη από τα κλασικά παραμύθια, τα κόμικς και τον κινηματογράφο. Μια παράσταση που αναρωτιέται μαζί με τους μεγάλους: Πόσο πραγματικά είναι τα παραμύθια και πόσο μυθοποιούμε την πραγματικότητα; Μήπως οι λύσεις που ψάχνουμε βρίσκονται στις ιστορίες με τις οποίες μεγαλώσαμε; Μήπως ο Λύκος ζει ανάμεσά μας; Μήπως συχνά γινόμαστε Πρίγκιπες ή Νεράιδες; Κι αν το Μαγεμένο Δάσος βρίσκεται τόσο κοντά μας, ίσως πρέπει τελικά να το διαβούμε ξανά με τα παιδιά μας. Και μαζί τους να το προστατέψουμε..

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αρβανιτάκης Ευγένιος, Βλασσοπούλου Μαρίτα

Σκηνικά-Κοστούμια: Αρβανιτάκης Ευγένιος

Εκτέλεση σκηνικων:  Αρβανιτάκης Ευγένιος, Χατζηγιάννης Δημήτρης

Μουσική: Χατζηγιάννης Βαγγέλης & Σιφάκης Δημήτρης

Παίζουν: Κυπαρισσόπουλος Σίμος, Βλασσόπουλος Ευάγγελος, Ψύλλος Δημήτρης, Βλασσοπούλου Μαρίτα.