Το νέο μουσικό σχήμα από την Αθήνα, οι Yiannes, με μόλις ένα χρόνο παρουσίας στα μουσικά δρώμενα, όπως φαίνεται, γρήγορα  θα ξεπεράσει το

στάδιο του “ανερχόμενου”. Λίγο πριν την εξέλιξη του όπως φαίνεται και από τον τίτλο του νέου του project “Προ-evolution”, βρίσκεται  ένα βήμα πριν από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, που θα έρθει για να μιλήσει κάπως διαφορετικά, “ντυμένη” με τον ιδιαίτερο ήχο που χαρακτηρίζει τους YIANNEIS.

Οι YIANNEIS μπλέκουν μοναδικά rock, alternative, ethnic, ηλεκτρονικά και ελληνικά ακούσματα σε ένα show γεμάτο ενέργεια, χιούμορ αλλά και συγκίνηση, εκπλήξεις και ανατροπές, ένα show στο οποίο δύσκολα μένει αμέτοχος ο θεατής.

Την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου οι ΥIANNEIS θα παρουσιάσουν στο ΓαίαLive νέες συνθέσεις, αλλά και εμπνευσμένες διασκευές κομματιών από φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους είδη. Οι Massive Attack και οι Beirut ο Sting και οι Nirvana, οι Antony & the Jonhsons και οι Prodigy, οι System of a down  και οι White Strips, ο Bregovic και ο Πάνος Γαβαλάς  και πολλά ακόμη ονόματα του μουσικού στερεώματος θα “παρελάσουν” την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου στο ΓαίαLive δια μέσου των ευφάνταστων ΥΙΑΝNEIS.

YIANNEIS:
Λάμπρος Φιλίππου – φωνή
Νίκος Ζαδές – φωνή ,πλήκτρα, ακορντεόν
Δημήτρης Σιάμπος – κιθάρες, τζουράς
Δημήτρης Πετράκης –φλάουτο, πλήκτρα, κιθάρα, ταραμπούκα
Ilya Algaer – κοντραμπάσο, φωνητικά
Άρης Καλλέργης – τύμπανα, φωνητικά

guest τρομπέτα – Διονύσης Κοκόλης
guest vocals – Ειρήνη Αραμπατζή

Στο Γαία Live στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011