Μια ακόμα σημαντική διοργάνωση, η 9η κατά σειρά, αρχίζει στην Πάτρα και έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως φαίνεται και από το βιογραφικό του : 217 ταινίες, 56 χώρες, 65 Ελληνικές συμμετοχές, 106 ταινίες στο Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα.

Μια ακόμα σημαντική διοργάνωση, η 9η κατά σειρά, αρχίζει στην Πάτρα και έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως φαίνεται και από το βιογραφικό της : 217 ταινίες, 56 χώρες, 65 Ελληνικές συμμετοχές, 106 ταινίες στο Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα.


Το Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών πραγματοποιείται με σκοπό να προτείνει μια εναλλακτική πρόταση για το θεσμό ενός φεστιβάλ που δεν καθοδηγείται αλλά γιορτάζει την ανανέωση του κινηματογραφικού τοπίου.


Από τις 21 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Πανόραμα καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και φωτογράφοι, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, καλούνται να καταθέσουν τα δικά τους έργα. Νέα φαινόμενα, τάσεις, εμπειρίες που δοκιμάζονται, ένα μεγάλο ανοιχτό εργαστήρι εικονοπλασίας.


Τηρώντας τις προϋποθέσεις ενός ανεξάρτητου φεστιβάλ οι διοργανωτές επιμένουν στην απουσία προκριματικής επιτροπής, γιατί επιθυμούν το Πανόραμα αυτό να αποτελεί βήμα ελεύθερης έκφρασης κάθε σκηνοθέτη χωρίς λογοκρισία και έλεγχο αφού όπως λένε: “το κοινό είναι αυτό που κρίνει μια ταινία, που την επιδοκιμάζει ή την αποδοκιμάζει. Oχι οι «επιτροπές και οι φωτισμένες προσωπικότητες”!

Το πρόγραμμα του πανοράματος αποτελείται από τις ενότητες: Κινηματογράφος, ειρήνης τέχνη, Στα πέρατα της γης, Βαλκανική γειτονιά, Από το καυτό τροπικό του Βορρά στη μοναχική συλλογικότητα του Νότου, Ελληνες, Πολίτες του κόσμου, Περιδιαβαίνοντας την Ευρώπη, Ελληνικό Πανόραμα.


Οι προβολές θα γίνονται στο θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172β) στην αχαϊκή πρωτεύουσα, θα αρχίζουν από τις 14:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Στο πλαίσιο του Πανοράματος, επίσης, έχουν προγραμματιστεί πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ενώ στο στο φουαγιέ του θεάτρου «Λιθογραφείον» λειτουργούν πολλές και ενδιαφέρουσες εκθέσεις.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις ταινίες που μετέχουν στο Πανόραμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Πανοράματος www.independent.gr και http://www.cineek.gr


INFO
Διεθνές Πανόραμα Ανεξαρτήτων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο, 21 έως τις 29 Σεπτεμβρίου Ικτίνου 38 Πάτρα,
τηλ/fax 2610 426779, κιν. τηλ.6932766373, e-mail [email protected]