Ο Χώρος Τέχνης «-ισμός» διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ΧΩΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ της ΚΙΠ Αντιγόνης Κυπαρίσση-Γλυνιαδάκη.

Η Αντιγόνη Κυπαρίσση- Γλυνιαδάκη, υπογράφει ως ΚΙΠ και εκθέτει επιλεγμένα έργα από την ενότητα ΧΩΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ. Πρόκειται για συνθέσεις ελεύθερων γεωμετρικών σχημάτων δομημένα με ποιητική αφαίρεση και αρμονία.

Λίγα Λόγια για την ΚΙΠ

Η ΚΙΠ γνώρισε κι εμπέδωσε θέματα της φιλοσοφίας της τέχνης, της λιτότητας των μορφών, της αισθητικής της επίπεδης στέγης των κτηρίων και της ομορφιάς των κατακόρυφων στοιχείων σε συνεχείς συζητήσεις με σπουδαίους αρχιτέκτονες, συνεχιστές της σχολής του BAUHAUS στο Σικάγο (στο Illinois Institute of Technology), μαθητές και συνεργάτες του Mies Van Der Rohe, του πολεοδόμου Ludwig Hilberseimer και του φιλοσόφου κι αισθητικού της τέχνης Walter Peterhans.

Επηρεασμένη βαθιά απʼ όλες αυτές τις εμπειρίες, μετέφερε στους πίνακές της, σε χρώμα και σχήμα, μορφές απέριτες, γεωμετρική ευταξία, γνησιότητα και δύναμη.

Aρκετά εσωστρεφής ως άνθρωπος, και βυθισμένη στο συνεχή, προσωπικό της διάλογο με την ουσία και τη φιλοσοφία της τέχνης, η ΚΙΠ δέχθηκε εν τέλει την πρόταση να εκτεθεί η τέχνη της στο Μουσείο Γουναρόπουλου, στην Αθήνα, το 2002. Ακολούθησαν δύο ακόμα εκθέσεις, μία εκ των οποίων αναδρομική, η οποία παρουσίαζε δείγματα της δουλειάς πολλών δεκαετιών, στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό, το 2007.

Η ΚΙΠ ζει κι εργάζεται σήμερα στην Αθήνα.

http://kip-art.com