Ένα απόγευµα, ο µικρός Μιχαλάκης ταράζεται από τους ήχους ενός τρυπανιού. Είναι ο καινούργιος γείτονας που εκτελεί εργασίες στο νέο του σπιτικό. Οι δουλειές στο νέο διαµέρισµα κρατούν µέρες και ο µικρός αναστατώνεται µε τη φασαρία. Σιγά-σιγά κατανοεί πως ο κύριος… Τακατούκας εκτελεί απαραίτητες εργασίες για το σπιτικό του. Όταν πια το σπίτι είναι έτοιµο, ο µικρός έχει συνηθίσει την παρουσία του και την αποζητά. Όµως ο κύριος Τακατούκας έχει πάψει να κάνει θόρυβο. Αντιθέτως, επιφυλάσσει στον µικρό του γείτονα µια υπέροχη έκπληξη…

Μια ιστορία που φιλοδοξεί να γνωρίσει στα παιδιά τις έννοιες της υποµονής, της ενσυναίσθησης και του σεβασµού προς τις ανάγκες του άλλου.

Χρυσάνθη Πετρωτού

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήµιο Ιωαννίνων, όπου συνέχισε µε µεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Εργάστηκε ως επιµελήτρια-διορθώτρια στο Λεξικό Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Σπουδών των εκδόσεων Πατάκη, καθώς και στον περιοδικό τύπο. Ασχολήθηκε µε τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας σε παιδιά και ενήλικες πρόσφυγες σε πρόγραµµα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τα τελευταία χρόνια επιµορφώθηκε µέσω σεµιναρίων και εκπαιδευτικών προγραµµάτων σε θέµατα εκπαίδευσης και παιδικής-σχολικής ψυχολογίας. Το προσωπικό της ενδιαφέρον και η µελέτη σχετικά µε ζητήµατα σύγχρονης διαπαιδαγώγησης την ώθησαν στη σύνθεση ιστοριών για παιδιά, από την οποία προέκυψε και το εν λόγω παραµύθι.