Ο Γιάννης Γαβαλάς και η γκαλερί Estudio σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Χρόνος και Χώρος: Αντίστροφες Διαδρομές» την Τέταρτη 3 Ιουνίου 2015, στις 8.00 μ.μ.

Στο πρώτο είδος έργων του ο Γιάννης Γαβαλάς επιτυγχάνει τη γόνιμη συνύπαρξη ποικίλων υλικών  όπως το μάρμαρο, το σίδερο και το ξύλο και αναδεικνύει την εμμονή της μνήμης σε νοσταλγικές αναδρομές. Στο δεύτερο, με σύνθετες γεωμετρικές φόρμες όπου συμπλέκονται η αιχμηρότητα της ευθείας γραμμής με τη δυναμική της ελικοειδούς και το άκαμπτο της κατακόρυφης με τη γλυκύτητα της καμπύλης ο καλλιτέχνης υπαινίσσεται  τη δημιουργική ένταση ανάμεσα σε δυνάμεις αντιθετικές.

Βιογραφικό

Ο  Γιάννης Γαβαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Τήνιος στην καταγωγή σπούδασε γλυπτική  στην Προπαρασκευαστική Επαγγελματική Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου και στη συνέχεια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Είναι αντιπρόεδρος του Εικαστικού Συλλόγου Μεσογαίας. Έχει πραγματοποιήσει 6 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.