Οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες από τον ΙΑΝΟ και τον 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ θα πραγματοποιηθούν από τις 24 έως τις 31 Δεκεμβρίου, 12 με 1 το μεσημέρι.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος συγκεντρώνουμε χρήματα και δώρα για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.
 

Στιχουργοί που αγαπάμε, δημιουργοί που ξεχώρισαν μέσα στα χρόνια αλλά και νεότεροι, δίνουν το παρόν για τα παιδιά της “Κιβωτού του Κόσμου”. Διαβάζουν ανέκδοτα έμμετρα παραμύθια, γράφουν καινούργιες ιστορίες και τραγούδια για τα παιδιά.

Ξαναθυμούνται και μοιράζονται μαζί μας τα παραμύθια των παιδικών τους χρόνων.

Δίπλα τους, θα εμφανιστούν συνθέτες και ερμηνευτές που θα μοιραστούν μελωδίες και τραγούδια με τους μικρούς μας φίλους!

 
Πρόγραμμα

Τετάρτη 24/12
Μάνος Ελευθερίου & Αφροδίτη Μάνου

Ο Μάνος Ελευθερίου διαβάζει ανέκδοτα έμμετρα παραμύθια που είχε- και έχει- για χρόνια κλεισμένα στα συρτάρια του. Μαζί του η Αφροδίτη Μάνου που επιλέγει τραγούδια των μεγάλων παιδιών και τα αφιερώνει στα…πιτσιρίκια!
 
Σάββατο 27/12
Παρασκευάς Καρασούλος, Γιώργος Ανδρέου, Γιάννης Βασιλόπουλος, Ρίτα Αντωνοπούλου

Ο Παρασκευάς Καρασούλος, ο Γιώργος Ανδρέου και ο νέος στιχουργός Γιάννης Βασιλόπουλος γράφουν και παρουσιάζουν ιστορίες και τραγούδια για τα παιδιά της Κιβωτού! Ερμηνεύει η Ρίτα Αντωνοπούλου.
 
Κυριακή 28/12
Γεράσιμος Ευαγγελάτος & Θέμης Καραμουρατίδης

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος επιλέγει και διαβάζει τα παραμύθια των παιδικών του χρόνων. Μαζί του ο πολύτιμος συνοδοιπόρος του στη δισκογραφία Θέμης Καραμουρατίδης.
Σσσσσστ! Αυτή η συνάντηση κρύβει…μια έκπληξη!!
 
Δεύτερα 29/12
Νίκος Μωραΐτης & Ανδριάνα Μπάμπαλη

Ο Νίκος Μωραΐτης ξεχωρίζει ήχους, στίχους, παραμύθια, λόγια και μουσικές για τις γιορτινές μέρες. Η Ανδριάνα Μπάμπαλη τραγουδά Χριστουγεννιάτικα και παιδικά τραγούδια.
 
Τρίτη 30/12
Θοδωρής Γκόνης & Γιώτα Νέγκα

Ο Θοδωρής Γκόνης, σαν άλλος παραμυθάς, παρουσιάζει ιστορίες των ημερών με κεντρικούς ήρωες μικρά και …μεγάλα παιδιά. Δίπλα του, η Γιώτα Νέγκα θυμάται τα τραγούδια των ανήλικων και εφηβικών της χρόνων.
 
Τετάρτη 31/12
1η επίσημη παρουσίαση του παιδικού cd

«Το σωστό κλειδί του Κάστρου», Μικρή Άρκτος.
Πρώτη επίσημη παρουσίαση του παιδικού cd «Το σωστό κλειδί του Κάστρου» που θα κυκλοφορήσει από τη Μικρή Άρκτο. Μια παρέα 20ρηδών γράφει τραγούδια για δράκους και κάστρα, για νεράιδες, ασχημόπαπα και μυστηριώδεις πρίγκιπες!
 
Συμμετέχουν οι στιχουργοί: Ελευθερία Κολοκυθά-Μαρινάκη, Βίκυ Μπαθρέλλου, Ελευθερία Παναγάκου, «Πράσινοι Λαγοί», Μαρία Σατραζέμη.
 
Μελοποιούν και τραγουδούν τα παιδιά της «Τέταρτης Ακρόασης της Μικρής Άρκτου»: Θανάσης Βουτσάς, Δημήτρης Βουτσάς, Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης, Πολυξένη Καράκογλου, Σπύρος Λούκος, Γιώργος Μητρογιαννόπουλος, Σπύρος Παρασκευάκος.
 

Η «Κιβωτός του Κόσμου» (www.kivotostoukosmou.org) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω σε παιδιά που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και αρκετά από αυτά χωρίς γονείς.