Από τα πιο αγαπημένα μπαλέτα στον κόσμο, το κλασικό αριστούργημα του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι ανεβαίνει από τις

16 έως και τις 23 Δεκεμβρίου και μέσα στην καρδιά των Χριστουγέννων από τις 25 έως τις 30 Δεκεμβρίου, για 22 παραστάσεις (απογευματινές και βραδινές) στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Αστέρια του χορού που πρωταγωνιστούν στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, από τα Μαρίινσκι, το Κρεμλίνο, το Κόβεντ Γκάρντεν, την Όπερα του Παρισιού, το American Ballet Theatre, το Αγγλικό Εθνικό Μπαλέτο, το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου φθάνουν στην Αθήνα με σκοπό να σαγηνεύσουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους του κλασικού μπαλέτου. Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνουν οι υπέροχοι ‘κύκνοι’ του Μπαλέτου του Κρεμλίνου. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου είναι ο Αντρέι Πετρόφ.

Το αριστούργημα του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι ‘Η λίμνη των κύκνων’ σε χορογραφία Λεβ Ιβάνοφ, Μαριούς Πετιπά και Αλεξάντρ Γκόρσκι παρουσιάζεται στο Μέγαρο με χορογραφικές παρεμβάσεις του Αντρέι Πετρόφ, σκηνικά: Στανισλάβ Μπενέντικτοφ και κοστούμια της Όλγα Πολιάνσκαγια.

Η Βερόνικα Παρτ αστέρι που λάμπει στο American Ballet Theatre θα χορέψει με τον Μαρτσέλο Γκόμεζ σε αντικατάσταση της Dorothée Gilbert από την Όπερα του Παρισιού που αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω απρόβλεπτου κωλύματος.

Αναλυτικά:
Απογευματινές παραστάσεις, ώρα έναρξης 16:00

17, 18, 21, 23, 26, 27, 28 & 30 Δεκεμβρίου:
Χορεύουν οι πρώτοι χορευτές του Μπαλέτου του Κρεμλίνου, Αλεξάντρα Τιμοφέεβα και  Αϊντάρ Σαϊντούλλιν

Βραδινές παραστάσεις ώρα έναρξης 20:00

Την αυλαία των παραστάσεων ανοίγουν χορεύοντας τους κεντρικούς ρόλους (Λευκός-Μαύρος Κύκνος και Πρίγκιπας)  η χορεύτρια του Κόβεντ Γκάρντεν Roberta Marquez με τον Γιόχαν Κόμποργκ (16 & 17 Δεκεμβρίου).

(Σημ.: Η Ρομπέρτα Μάρκες αστέρι που λάμπει στο Covent Garden θα χορέψει με τον Γιόχαν Κόμποργκ στις 16 και 17/12 σε αντικατάσταση της Αλίνα Κογιοκάρου που αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω τραυματισμού).

Οι κορυφαίοι χορευτές Ρομπέρτα Μάρκες και Γιεβγκένι Ιβαντσένκο πρωταγωνιστούν στις 18 & 19 Δεκεμβρίου ενώ τη θέση τους παίρνουν οι λαμπροί χορευτές του Κόβεντ Γκαρντεν Ταμάρα Ρόγιο και  Νταβίντ Μαχατελί στις 20 & 21 Δεκεμβρίου.

Από το  American Ballet Theatre φθάνουν η έξοχη Βερόνικα Παρτ και ο Μαρτσέλο Γκόμεζ (22 & 23 Δεκεμβρίου). Ανήμερα τα Χριστούγεννα και την επομένη,  τους πρωταγωνιστικούς ρόλους χορεύουν τα λαμπρά αστέρια του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου, Ιάνα Σαλένκο και Μαριάν Βάλτερ (25 & 26/12).

Από τον Λονδίνο και το English National Ballet  φθάνουν στο Μέγαρο για δύο μοναδικές εμφανίσεις η Φερνάντα Ολιβέιρα και ο Ντμίτρι Γκρούζντεφ (27 & 28 Δεκεμβρίου) ενώ οι εμφανίσεις των λαμπρών πρωταγωνιστών ολοκληρώνονται με τους έξοχους Εβγκενία Ομπράτσοβα και  Ιγκόρ Κολμπ από τα περίφημα μπαλέτα Μαριίνσκι (29 & 30 Δεκεμβρίου).

Σε όλες τις παραστάσεις πλαισιώνει τα λαμπρά αστέρια του χορού το εξαιρετικό Corps de Ballet του Μπαλέτου του Κρεμλίνου

Χορεύουν:

Alina Cojocaru – Johan Kobborg (Covent Garden)/Tamara Rojo – David Makhateli (Covent Garden)/Alina Somova – Yevgeni Ivachenko (Mariinsky Ballet)/Veronika Part – Marcelo Gomes (American Ballet Theatre)/Alexandra Timofeeva – Aydar Shaydullin (Kremlin Ballet)/Iana Salenko – Marian Walters (Berlin Staatsballet)/Fernanda Oliveira – Dmitry Gruzdev (English National Ballet)/Evgenia Obraztsova – Igor Kolb (Mariinsky Ballet)