Ο Τάκης Ζαχαράτος και οι εξαίρετοι συνάδελφοί του, που παρουσιάζουν στο θέατρο Πόρτα με μεγάλη επιτυχία, το έργο του Δημήτρη Ψαθά, η Χαρτοπαίκτρα, θα δώσουν μια έκτακτη φιλανθρωπική παράσταση, την Πέμπτη 17 Μαρτίου. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του νέου έργου του σωματείου Αρωγή, την ανέγερση ξενώνα για άπορα και ορφανά παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Τριάντα χρόνια μετά το θάνατο του Δημήτρη Ψαθά, ένα από τα πιο επιτυχημένα θεατρικά του έργα και παράλληλα μία από τις πιο αγαπημένες μας ταινίες του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου, ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου ΠΟΡΤΑ.

Η Χαρτοπαίκτρα έκανε της θεατρική της πρεμιέρα το 1963 με πρωτοφανή επιτυχία στο θέατρο Μπουρνέλη απ’ την Κυρία Κατερίνα (Κατερίνα Ανδρεάδη) και τους αξέχαστους ηθοποιούς του θιάσου της.

Ένα χρόνο αργότερα, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τη Φίνος Φιλμ με πρωταγωνίστρια την αξεπέραστη Ρένα Βλαχοπούλου, χαρίζοντάς της έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας της.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος, μουσική: Μίμης Πλέσσας, σκηνικά: Ηλίας Λεδάκης, κοστούμια: Κλαίρ Μπρέισγουέλ

Παίζουν: Τάκης Ζαχαράτος, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Τζέση Παπουτσή, Δημήτρης Λιακόπουλος, Κατερίνα Μάντζιου, Χρήστος Συριώτης, Κατερίνα Χιωτίνη, Άννα Αθανασιάδη, Θοδωρής Ευστρατιάδης, κ.α.