Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει στο Αμφιθέατρό του, το ρεσιτάλ πιάνου του

Χαράλαμπου Αγγελόπουλου τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011, ώρα 20.30 το βράδυ. Ο πιανίστας θα σχολιάσει και θα ερμηνεύσει έργα του Liszt. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει τα έργα:

Μπαλάντα αρ. 2, Τρία σονέτα του Πετράρχη και Σονάτα σε σι ελάσσονα.

Ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε με Άριστα παμψηφεί από το Κρατικό Ωδείο της πόλης μας. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Μουσική Σχολή της Κολωνίας, στην Βασιλική Σκωτική Ακαδημία Μουσικής της Γλασκόβης και μελέτησε με διακεκριμένους καλλιτέχνες.

Από το 1992 συμμετέχει σε διαγωνισμούς πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και βραβεύεται επανειλημμένα με Α’ βραβεία. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει 25 κοντσέρτα και πλήθος έργων για πιάνο.

Οι εμφανίσεις του σε αίθουσες όπως τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Centre Cultural Portugal Paris, το Kendal Town Hall, το Wells Concert Hall, το Musashino Center Tokyo καθώς και η συμμετοχή του σε διεθνή φεστιβάλ απέσπασαν πάντα θερμές κριτικές. Ως σολίστ έπαιξε με όλες τις Ελληνικές ορχήστρες. Είναι μέλος του συνόλου Piandaemonium. Δίσκοι του κυκλοφορούν ήδη με έργα Ελλήνων συνθετών.