Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, μας προσκαλεί σε μια μοναδικά ατμοσφαιρική συναυλία με τίτλο Winter Cabaret. Η διακεκριμένη υψίφωνος Λώρα Μαμάκου με τη συνοδεία του Δημήτρη Βεζύρογλου στο πιάνο, θα ερμηνεύσει μελωδίες από γνωστά μιούζικαλ. Συνθέτες από την Ευρώπη, όπως ο Bixio (Ιταλία), Schmidseder, Himmel και Weill (Γερμανία) και Satie (Γαλλία), συνυπάρχουν με τον σημαντικό Αμερικανό συνθέτη George Gershwin, μέσα από αντιπροσωπευτικές τους δημιουργίες. Θα ερμηνευτούν ιδιαίτερα δημοφιλή τραγούδια όπως του George Gershwin ορισμένα εκ των οποίων έχουν γνωρίσει αμέτρητες διασκευές. Τραγούδια ιδιαίτερα μελωδικά και ευρηματικά, εκφραστικά με έντονη αμεσότητα.
 
Η συναυλία Winter Cabaret φέρνει στο κοινό μια φρέσκια ερμηνεία αυτών των τραγουδιών. Η σοπράνο Λώρα Μαμάκου διάλεξε αυτό το πρόγραμμα με την επιθυμία να τραβήξει το Αθηναϊκό κοινό με την τεχνική και τον ήχο του λυρικού τραγουδιού αλλά την άνεση και θεατρικότητα του καμπαρέ, με αποτέλεσμα μια συναυλία ζεστή και άμεση.
 
Η σοπράνο Λώρα Μαμάκου γεννήθηκε στο San Francisco (Η.Π.Α). Έχει εμφανιστεί σε όπερες και ρεσιτάλ στη Νέα Υόρκη, τη Ρώμη, την Αθήνα, και τη Μαδρίτη πριν εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. Είχε την τύχη να συνεργαστεί με καταξιωμένους και διακεκριμένους πιανίστες, διευθυντές ορχήστρας και σκηνοθέτες.
 
O πιανίστας Δημήτρης Βεζύρογλου σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και μετά με υποτροφία στο Παρίσι όπου έλαβε το κρατικό δίπλωμα πιάνου. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Κονσερβατόριο «Π. Ι. Τσαικόβσκι» της Μόσχας. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς και έχει εμφανιστεί επανειλημμένα ως σολίστ σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου.