Το αινιγματικό, προκλητικό και προφητικό album που ηχογραφήθηκε το 2010 και αρχειοθετήθηκε στο θρυλικό θησαυροφυλάκιο του Prince!

Η Deluxe Edition περιλαμβάνει 12 Tracks και μια ακυκλοφόρητη live συναυλία (σε Blu-Ray) του Prince και της New Power Generation απο το “21 Nite Stand” στο Los Angeles.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΕΔΩ

“The world is fraught with misin4mation. George Orwell’s vision of the future is here. We need 2 remain steadfast in faith in the trying times ahead.” —Prince, 2010

Μια ισχυρή και δημιουργική δήλωση που τεκμηριώνει τις ανησυχίες, τις ελπίδες και τα οράματα του Prince για μια μεταβαλλόμενη κοινωνία. Προφανώς προβάλλει μια εποχή πολιτικής διχοτόμησης, παραπληροφόρησης και αγώνα για φυλετική δικαιοσύνη.

Το ομότιτλο τραγούδι “Welcome 2 America” είναι διαθέσιμο τώρα στις ψηφιακές πλατφόρμες. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του track, ο Prince παραδίδει μια συναρπαστική ομιλία και με συνδυασμό τη μουσική μιλάει για χρυσά αλεξίπτωτα, τον επιφανειακό χαρακτήρα των social media, τα reality των celebrities, καταλήγοντας τελικά στο συμπέρασμα ότι η Αμερική είναι η “Γη της ελεύθερίας / Το σπίτι του Σκλάβου”.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του άλμπουμ “Welcome 2 America”, ο Prince ξεκίνησε μια μοναδική περιοδεία -με το ίδιο όνομα- που περιελάμβανε πολλά shows σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκαν στο ιστορικό “21 Nite Stand” στο The Forum στο Inglewood της Καλιφόρνια. Η Deluxe Έκδοση του Welcome 2 America περιλαμβάνει το πλήρες studio άλμπουμ τόσο σε CD όσο και σε μαύρο βινύλιο, καθώς και την συναυλία του Prince στις 28 Απριλίου 2011, στο The Forum, που δεν έχει ξαναβγεί μέχρι σήμερα. Θα είναι σε 1080p HD με στερεοφωνικό, 5.1 surround και ήχο Dolby Atmos. Τα βινύλια θα έχουν μουσική σε τρεις πλευρές με συλλεκτική χάραξη στην τέταρτη πλευρά.

Το Welcome 2 America περιλαμβάνει μερικές από τις μοναδικές στούντιο συνεργασίες του Prince με τον μπασίστα Tal Wilkenfeld, τον ντράμερ Chris Coleman και τον υποψήφιο για GRAMMY ηχολήπτη, Jason Agel. Επίσης έχουν συνεισφέρει οι τραγουδίστριες των New Power Generation, Shelby J., Liv Warfield, και Elisa Fiorillo και ο keyboardist Morris Hayes, που ο Prince προσέλαβε για τη συμπαραγωγή πολλών τραγουδιών του άλμπουμ.

Η ζωντανή συναυλία δείχνει τον Prince να παίζει με το line-up του 2011 των New Power Generation συμπεριλαμβανομένων των Shelby J., Liv Warfield, Elisa Fiorillo και Morris Hayes, ενώ στα πλήκτρα ήταν και οι Renato Neto και Cassandra O’Neal, στο μπάσο η Ida Nielsen, στα drums ο John Blackwell και οι χορεύτριες Maya και Nandy McClean (The Twinz). Οπτικοποιήθηκε στο “21 Nite Stand” στο The Forum in Inglewood της Καλιφόρνια. Αυτό το show τεκμηριώνει τον αυθορμητισμό και την μεγάλη ενέργεια που υπήρχε καθ’ ολη την διάρκεια της ιστορικής Welcome 2 America Tour – μια οπτικοακουστική απόδειξη της διακήρυξης που έκανε κατά την έναρξη της περιοδεία τον Οκτώβριο του 2010, αναφέροντας «Φέρτε φίλους, φέρτε τα παιδιά σας και φέρετε σπρέι ποδιών, γιατί… θα είναι funky». Το show διαθέτει και μια guest εμφάνιση από την βραβευμένη με Grammy, Ledisi και διασκευές του “Make You Feel My Love” του Bob Dylan και του “More Than This” των Roxy Music μαζί με τα αγαπημένα του Prince, όπως “17 Days”, “Controversy”, “1999” και “Purple Rain”.

Η Deluxe Edition του Welcome 2 America θα κυκλοφορήσει σε ένα πολυτελές πακέτο σε χρυσό που σχεδιάστηκε από τον υποψήφιο για Grammy καλλιτέχνη Mathieu Bitton και τον υποψήφιο για GRAMMY creative director και συνεργάτη του Prince, Trevor Guy. Θα περιλαμβάνει επίσης ένα συνοδευτικό βιβλίο 12”x12”, 32 σελίδων και έναν ανάγλυφο φάκελο που περιέχει αποκλειστικό υλικό απο την εποχή του Welcome 2 America (φωτογραφίες, αφίσα 23 “x36”, ρεπλίκα setlist, εισιτήριο, πρόσκληση VIP και κάρτες backstage). H Deluxe Edition παρέχει μια πολυδιάστατη και συναρπαστική εικόνα της δημιουργικής ιδιοφυΐας του Prince κατά την αυθόρμητη, δυναμική και προκλητική του εποχή Welcome 2 America.

Η κυκλοφορία του Welcome 2 America βασίζεται στη συνεργασία μεταξύ του The Prince Estate και της Sony Music Entertainment που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018. Εκείνη την εποχή, η Sony άρχισε να διανέμει παγκοσμίως τα έργα του Prince που κυκλοφόρησαν από το 1995-2010, διευρύνοντας τη συμφωνία, τον Ιανουάριο του 2021 για να συμπεριλάβει τη διανομή δώδεκα άλμπουμ καταλόγου που ηχογράφησε ο καλλιτέχνης μεταξύ 1978-1996.