Ο Vakula θα εμφανιστεί για ένα live στο Six D.o.g.s, το Σάββατο 25 Απριλίου 2015.

Ο Mikhaylo Vityk, ευρέως γνωστός ως Vakula γεννήθηκε στην πόλη Konotop της Ουκρανίας. Μία από τις πολυσχιδείς μουσικές προσωπικότητες της εποχής μας, κέρδισε διεθνή αναγνώριση το 2008 αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές τόσο για τις παραγωγές του σε labels όπως τα Meakusma, Dekmantel, Firecracker και Shevchenko, όσο και για την αυθεντικότητα του ήχου του.

DJ με sets που δίνουν παλμό στο απροσδόκητο, έχει χαρακτηριστεί ως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της μοντέρνας house σκηνής. Tα tracks του Vakula παραπέμπουν στο πολιτιστικό τοπίο της χώρας του, με εμφανείς ηχητικές αναφορές στο Detroit και έμπνευση από καλλιτέχνες όπως οι Moodymann και Theo Parrish. Μετρά ήδη δύο δικά του labels, το ‘Bandura’, στο οποίο συνδυάζει επιρροές από Detroit με deep, spaced-out house και το ‘Leleka’, στο οποίο πειραματίζεται με μελωδίες, ethnic στοιχεία και μουσικές από τις δεκαετίες ’60, ’70 και ’80. Bρίσκεται επίσης πίσω από τα προσωνύμια Vedomir και V., ενώ το ιδιαίτερο στιλ του ενισχύει τη γενική άποψη ότι δεν ήρθε να μιμηθεί τον ήχο κανενός.

Ο Sunshine Pedro γεννήθηκε τη δεκαετία των 70’s σε μία λαϊκή γειτονιά της Αθήνας. Η βαθιά αγάπη των γονιών του για την ξένη ποιοτική μουσική σε συνδυασμό με το dual custom στερεοφωνικό τους, το οποίο έπαιζε συνεχώς, καθόρισαν τη μετέπειτα ζωή του. Στα δεκατέσσερα ήταν εκείνος ο μικρός, που ακολουθούσε τους εκάστοτε DJs στο club που διατηρούσε ο πατέρας του, ‘The Orient Express Train’, ‘El Maroco’, καθώς και στα ιστορικά δισκάδικα τού κέντρου για να κρατά τα μπόσικα. Κόλλησε από μικρός, και κουβαλά ακόμα, το μικρόβιο του selector. Χιλιάδες δίσκοι διαφορετικών εποχών αποτέλεσαν σημαντικό στοιχείο της μουσική του παιδείας. Ο Sunshine Pedro έχει εμφανιστεί στο πρωτοχρονιάτικο ‘Vinyl Junkies Record store party’ ως headliner και είναι resident του μακροβιότερου εγχώριου party, ‘House on the beach’ στο θρυλικό beach club Cariocas. Έχει συνεργαστεί με θρυλικούς παραγωγούς και DJs της house σκηνής όπως οι Knuckles, Μorales, Claussell, Trent, Chandler, Spinna, Vega, Regisford, Josh Milan, Krivit, Osunlade και πολλοί άλλοι. Μαζί με το μουσικό του σχήμα, ‘The Lovesick’, εκπροσώπησαν για πρώτη φορά την Ελλάδα στο πιο ιδιαίτερο festival της Αφρικής , το ‘Afrika Burn’, πραγματοποιώντας ένα 14ωρο μαραθώνιο set. Το project ‘No More Fake Disco’ των τελευταίων πέντε χρόνων αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Αθηναϊκής Disco κουλτούρας, ενώ το καινούριο project ‘Walk the Night’, με συνοδοιπόρο τον Locke, έχει ως βάση τις αυθεντικές dirty χορευτικές μουσικές από κάθε γωνιά του πλανήτη. Την παρούσα περίοδο ετοιμάζει ένα EP και κάποια remixes για το Lovesick project, τα οποία και ελπίζει να τον οδηγήσουν εκτός Ελλάδας.