Η Ομάδας Θεάτρου Σελίδα 231 παρουσιάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 και για λίγες Τρίτες τη παράσταση «ΒΡΟΜΙΑ» του Ρόμπερτ Σνάιντερ στο Τρίκυκλο.

Η παράσταση συμμετέχει επίσης στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών.

ΤΟ ΕΡΓΟ

«Mε λένε Σάντ. Είμαι 30 χρονώ. Σαντ στα αγγλικά θα πεί λυπημένος. Δεν είμαι λυπημένος, όχι,  κι ας ζω σε μια χώρα όπου δεν έχω δικαίωμα να ζω…»

Ο Σαντ ήταν φοιτητής.  Τώρα πουλάει  κόκκινα τριαντάφυλλα.  Κλεισμένος στο δωμάτιό του εξομολογείτε, χλευάζει, πονάει, βρίζει, ειρωνεύεται, νοσταλγεί. Ο Σαντ ορκίζεται  πως: «…δεν έχω  αγγίξει ποτέ βιτρίνα με τα δάχτυλά μου.  Τις μυρίζω μόνο. Τ’ ορκίζομαι. Ειλικρινά αυτό δεν το’ χω κάνει ποτέ. Με τα δάχτυλα, θέλω να πω.  Ξέρω ποιος είμαι…»

Το έργο γράφτηκε από τον Robert Schneider το 1991 στην Αυστρία, εποχή όπου ρατσιστικές επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών, βρίσκονται σε έξαρση και εκεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.  Η «Βρομιά» εκτός από ένα συγκλονιστικό αντιρατσιστικό κείμενο, αποτελεί μια αποκαλυπτική εξομολόγηση, για τη μοναξιά, το θυμό, το φόβο και το οδυνηρό αίσθημα ματαίωσης  κάθε ανθρώπου που βιώνει το περιθώριο και τον αποκλεισμό.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου. Ερμηνεία: Γιώργος Μοσκιού

Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Βίβιαν Κραββαρίτη

Σκηνογραφία  – Φωτογραφία- Παραγωγή : Ομάδα σελίδα 231