Βραβεία Ίρις 2024: Οι Συμμετέχουσες Ταινίες στη διοργάνωση

Ανακοινώθηκαν ταινίες που συμμετέχουν στη διαδικασία βράβευσης, για τα Βραβεία Ίρις 2024, από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Στο δρόμο για την 15η Τελετή Απονομής των Βραβείων Ίρις, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοινώνει τις ταινίες που συμμετέχουν στη διαδικασία βράβευσης, από τις οποίες θα προκύψουν οι φετινές υποψηφιότητες.100 συνολικά ταινίες υπέβαλαν συμμετοχή στα 15α Βραβεία Ίρις. 17 μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, 17 μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, 6 μεγάλου μήκους Ελληνικής μειοψηφικής συμπαραγωγής, 32 μικρού μήκους μυθοπλασίας, 8 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, 5 μικρού μήκους animation και 15 σπουδαστικές μικρού μήκους.

Η διαδικασία ανάδειξης των φετινών Ίρις θα ξεκινήσει άμεσα. Τα μέλη της Ακαδημίας θα δουν τις ταινίες και θα ψηφίσουν σε δύο φάσεις: στην πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη των τελικών υποψηφιοτήτων και στη συνέχεια για τους νικητές στις 22 κατηγορίες βράβευσης.

100 ταινίες, που μας ταξιδεύουν μέσα από τις ιστορίες τους, ενώ ταυτόχρονα ταξιδεύουν και οι ίδιες σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας τον πλούτο της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής, εντός και εκτός συνόρων. 100 ταινίες που γίνονται όχημα για να γιορτάσουμε ακόμα μία χρονιά γεμάτη επιτυχίες για το ελληνικό σινεμά και είναι οι εξής:

Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας

Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ

Ελληνικής Μειοψηφικής Συμπαραγωγής

Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ

Μικρού Μήκους Animation

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ