Ε, ναι! Είναι παρεξηγημένες οι βιόλες. Γι αυτό δέκα από τις βιόλες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, όλοι τους κορυφαίοι μουσικοί, συμμάχησαν με την υπέροχη ηθοποιό και τραγουδίστρια Ελένη Κοκκίδου για να πάρουν το μουσικό αίμα τους πίσω, να αποκαταστήσουν την χαμένη τους τιμή και να αμφισβητήσουν εμπράκτως όσους τις θεωρούν απλώς συνοδευτικά έγχορδα: Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου καταλαμβάνουν την σκηνή του gazARTE και παρουσιάζουν το πρόγραμμα «Βιόλα Power!».

Με πασίγνωστες μελωδίες (από Μπαχ, Μπιζέ και Σοστακόβιτς μέχρι…εκπλήξεις εμπνευσμένες από εντελώς διαφορετικά μουσικά είδη, απρόβλεπτα για μία συναυλία μουσικής δωματίου), ενορχηστρωμένες ειδικά από την Ίριδα Λουκά για το δικό τους «έγχορδο σύμπαν» ηχοχρωμάτων. Η Ελένη Κοκκίδου αναλαμβάνει την ερμηνεία των τραγουδιών και την αφήγηση των κειμένων (της ‘Ιριδος Λουκά κι αυτά) που παρεμβάλλονται ως χαριτωμένες αλλά ουσιαστικές αναφορές στην Ιστορία της Βιόλας.

Παίζουν οι: Άλκηστις Αναστασιάδου, Νικολέττα Βιτσαρά, Κωνσταντίνος Καραμπουλάτ, Ίρις Λουκά, Μάριος Τζουμάνης, Ιρένα Τσαμαντιώτη, Τάνια Χαριτοπούλου, Γκέρτα Σινάι, Μιχαήλ Σμιρνόφ, Αντίλοχος Τρανός.

Διαβάστε περισσότερα για τις συναυλίες στο gazARTE