Η Xippas Gallery εγκαινιάζει την Πέμπτη 29 Απριλίου την έκθεση VaXiNation, μια συνεργασία της Xippas Gallery και της Galerie George-Philippe & Nathalie Vallois στο Παρίσι. Ο τίτλος της έκθεσης είναι ένα λεκτικό παιχνίδι, όπου το V αντιστοιχεί στo Vallois, το X στο Χippas και το N στο Nation, για την εθνική οντότητα, ή vaccination (VaXiNation) για τον εμβολιασμό που τόσο απασχόλησε τον κόσμο ολόκληρο με τη νέα γρίπη.

Λεκτικό παιχνίδι ο τίτλος, εικαστικό παιχνίδι η έκθεση. Μια σύγχρονη αλληγορία, ανεξάρτητη από οποιαδήποτε εθνότητα, ως αντιστάθμισμα ενός κατασκευασμένου μύθου.

Ο γνωστός ιστορικός τέχνης Régis Durand αναφέρει στο κείμενό του για την έκθεση, Υπάρχουν δύο τρόποι, ανάμεσα σε άλλους, που οι άνθρωποι προσλαμβάνουν την έννοια του θανάτου και τη ζωή που προηγείται. Ο ένας, μέσα από την υπερβολή πράξεων και αισθήσεων και ο δεύτερος μέσα από τη διαδικασία συνειδητοποίησης της ουσίας. Τρόπος προστασίας απέναντι στο θάνατο δεν υπάρχει. Ο εμβολιασμός αποτελεί μέσο καταφυγής στην κατάσταση της ανοσίας και κατά συνέπεια προστασία από το θάνατο τόσο στο χώρο όσο και στο χρόνο.

Αλλά αν η τέχνη δεν επιβάλλεται στη ζωή, σίγουρα δεν σκιαγραφεί την έλλειψή της. Είναι μια διαρκής πρόκληση σε κάθε βεβαιότητα και αίσθηση ασφάλειας.

Η ίδια η έκθεση, ως συμβολικός εμβολιασμός, με τους οκτώ καλλιτέχνες της, παρουσιάζει μια αλληλουχία εικόνων με την οποία οι καλλιτέχνες αρέσκονται να «ντύνουν» το όραμά τους σε ένα πανδαιμόνιο από πολλαπλές απεικονίσεις….

Στην έκθεση VaXiNation, η συμμετοχή καλλιτεχνών από διαφορετικές εθνότητες, λειτουργεί ως αλληγορία ενός εμβολιασμού. Με το ίδιο σκεπτικό, η έλλειψη ασφάλειας στη ζωή έχει τη δική της αντιστοιχία στην τέχνη.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Darren Almond, Mike Bouchet, Richard Jackson, Peter Halley, Paul McCarthy, Vik Muniz, Vera Lutter, Keith Tyson.