Ο καλλιτέχνης Urs Fischer, θα βρεθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για μια ομιλία με τίτλο “Artist’s talk”, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, στις 19.00.


Λίγα λόγια για τον Urs Fischer
Ο Urs Fischer (Ελβετία, 1973) διασταυρώνει τα πεδία της ζωγραφικής, της γλυπτικής και της εγκατάστασης, όπως επίσης, της φωτογραφίας και του σχεδίου, σε ένα πολυσχιδές έργο που δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί, επιτυγχάνοντας έτσι συγκρίσεις με τη δουλειά των Martin Kippenberger, Franz West, Fischli & Weiss και άλλων. Το έργο του απηχεί ταυτόχρονα τις εναλλασσόμενες διαθέσεις του Dada, της Pop Art και της Εννοιολογικής Τέχνης, και χρησιμοποιεί μία ευρεία γκάμα υλικών, όπως τροφές, καθρέφτες και λάσπη.

 

Ο Urs Fischer μένει στη Νέα Υόρκη. Αυτή την περίοδο, παρουσιάζεται αναδρομική του έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Λος Άντζελες (MOCA). Άλλες σημαντικές εκθέσεις του περιλαμβάνουν τις ακόλουθες: Madame Fisscher, στο Palazzo Grassi της Βενετίας (2012), Skinny Sunrise στη Kunsthalle Wien, Βιέννη, 2012 και Untitled (Lamp/Bear), Seagram Plaza, Νέα Υόρκη (2011). Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και τις ΗΠΑ, όπως οι: Oscar the Grouch στο Brant Foundation, Greenwich (CT) (2010) και Marguerite de Ponty στο New Museum της Νέας Υόρκης (2009). Το 2004 πραγματοποίησε την έκθεση Not My House Not My Fire στο Espace 315 του Centre Georges Pompidou και την αναδρομική έκθεση Urs Fischer: Kir Royal στο  Kunsthaus Zürich της Ελβετίας. Τέλος, ο Urs Fischer έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, όπως η Μπιενάλε της Βενετίας τις χρονιές 2003, 2007 και 2011…