Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 οι Universe217 θα εμφανιστούν ζωντανά στον κινηματογράφο Τριανόν, για μία συναυλία που θα κάνουμε καιρό να ξεχάσουμε.

H ελληνική σκηνή, στο πεδίο του σκληρού ήχου, τα τελευταία χρόνια διαγράφει μία συνεχόμενα ανοδική πορεία. Οι Universe217 είναι ένα από τα σημαντικά συγκροτήματα αυτής της σκηνής, με άξονα την συνέπεια στη συχνότητα με την οποία δισκογραφούν, όσο και μία σταθερά έντονη συναυλιακή δραστηριότητα.

Μέρος του δυναμικού της γερμανικής εταιρείας Ván Records (έδρα ονομάτων όπως οι The Devil’s Blood, Year of the Goat, Attic, Castle, Atlantean Kodex, Necros Christos, The Ruins of Beverast,Vanderbuyst κ.α.) κυκλοφορούν τον τρίτο τους δίσκο μέσω του συγκεκριμένου label, ο οποίος τιτλοφορείται “Change” και είναι διαθέσιμος από τις 18 Μαρτίου σε CD και LP, σε όλη την Ευρώπη.

Με αυτό, το τέταρτο full-length album τους (όγδοη συνολικά κυκλοφορια), οι Universe217 εκδηλώνουν για άλλη μία φορά τις περιπετειώδεις διαθέσεις τους, αποδεικνύοντας ότι για το συγκεκριμένο συγκρότημα ο heavy ήχος δεν χωράει σε “κουτάκια”. Όροι όπως doom, post rock / metal, drone, psych, ambient κ.ο.κ. δεν λειτουργούν ως κέλυφος κάτω από το οποίο θα επαναπαυτεί η μουσική του σχήματος, αλλά λογίζονται περισσότερο σαν σημεία εκκίνησης από τα οποία ξεκινάει η δημιουργική έκφρασή του και σε συνδυασμό με την πειραματική καθώς και ανατρεπτική ματιά του, καταλήγει σε ένα ξεκάθαρα προσωπικό ύφος, κάτι που συμβαίνει αρκετά σπάνια στη μουσική πραγματικότητα της σημερινής εποχής.

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Αθηναίοι prog metallers Mother of Millions, που έχουν εντυπωσιάσει κοινό και τύπο τα τελευταία χρόνια, χάρη στην σταθερά ανοδική πορεία τους, που πηγάζει ως επί τω πλείστον από τις διαρκείς καλλιτεχνικές αναζητήσεις τους και τις άκρως ποιοτικές ζωντανές τους εμφανίσεις, βασισμένες κατά μεγάλο μέρος στο οπτικό κομμάτι.

Έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο των συναυλιών για τη προώθηση του ντεμπούτο full length album τους “Human” σε Αθήνα και επαρχία, καταφέρνοντας να εμφανιστούν μάλιστα σε πολλές από αυτές, στο πλευρό ονομάτων όπως οι Leprous, sleepmakeswaves και Septic Flesh, οι Mother of Millions, θα πραγματοποιήσουν ένα διάλειμμα από το studio, στο οποίο και βρίσκονται για την ηχογράφηση του δεύτερου σε σειρά, επερχόμενου full length album τους, για να ανέβουν στις 24 Σεπτεμβρίου στη σκηνή του Κινηματογράφου Τριανόν.