Φανταστείτε ακόμα πιο λυσσαλέα την αιώνια διαμάχη μεταξύ Λύκαν και Βρικολάκων, ακόμα πιο  βλοσυρή τη γοτθική ατμόσφαιρα και ακόμα πιο

αιματηρές τις σκηνές μάχης. Βάλτε και πάλι την Kate Beckinsale ως ατρόμητη Selene στο παιχνίδι της αέναης εκδίκησης και στήστε σε βάρος της πισώπλατες σεναριακές παγίδες για να δείτε αν θα πέσει μέσα. Παρακολουθήστε την τώρα να λυγίζει μπροστά σε ένα κορίτσι που της μοιάζει  σε επικίνδυνο βαθμό… Και τέλος τυλίξτε όλο αυτόν τον εκρηκτικό μηχανισμό σε 3D περιτύλιγμα.

Κάπως έτσι προκύπτει το UNDERWORLD Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, το τέταρτο και ακόμα πιο καθηλωτικό φιλμ του σαρωτικού franchise της Screen Gems/Lakeshore Entertainment. Τόσο δυνατό και αιφνιδιαστικό που αναρωτιόμαστε τι μένει να δούμε στη συνέχεια.

Σύνοψη

15 χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Selene και ο αγαπημένος της Michael κέρδισαν την μάχη εναντίον του Βρικόλακα Elder Marcus στο UNDERWORLD EVOLUTION. Εντωμεταξύ, η ανθρωπότητα που έχει ανακαλύψει την ύπαρξη των Βρικολάκων και των Λύκαν έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία αφανισμού και των δύο ειδών.

Η Selene αιχμαλωτίζεται κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας και ξυπνάει μετά από δώδεκα χρόνια για να ανακαλύψει ότι έχει διατηρηθεί παγωμένη σε ένα επτασφράγιστο εργαστήριο, το Antigen, όπου γίνονται πειράματα για ένα εμβόλιο ενάντια στους ιούς που δημιούργησαν τους Βρικόλακες και τους Λυκάνθρωπους.

Η Selene αρχικά συγκλονίζεται όταν μαθαίνει ότι ο αγαπημένος της Michael έχει πεθάνει, αλλά δεν της απομένει και πολύ χρόνος για να πενθήσει αφού ακολουθούν μια σειρά από σοκαριστικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει. Μεταξύ άλλων θα διαπιστώσει ότι η φυλή της είναι απειλούμενη και ότι οι ελάχιστοι επιζήσαντες κρύβονται στα έγκατα της γης. Όσο για τους παραδοσιακούς εχθρούς της, τους Λύκαν,  έχουν καταφέρει να μεταλλαχθούν γενετικά σε έξτρα θηριώδεις εκδοχές αυτού που ξέραμε μέχρι τώρα. Κι όμως, στην τέταρτη ταινία της σειράς η Selene έχει να αντιμετωπίσει μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Την μητρότητα…

Μια ολική αναγέννηση


Τα ρίσκα


Θέλει πολύ θάρρος να πειράζει κανείς συνταγές που έχουν αποδειχτεί τεράστιες επιτυχίες. Κι όμως οι παραγωγοί του UNDERWORLD Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ φαίνεται ότι πήραν το ένα ρίσκο μετά το άλλο. Μετέφεραν λοιπόν τους θρυλικούς Λύκαν και Βρικόλακες της σειράς για πρώτη φορά σε ένα σύγχρονο κόσμο όπου κυριαρχούν οι άνθρωποι. Μετά αποφάσισαν να απογειώσουν την ιστορία και να τη γυρίσουν σε 3D.  Όσο για την επιστροφή της Kate Beckinsale μπορεί να ακούγεται αναμενόμενη, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το νέο της ρόλο, αυτόν της μητέρας…

«Πρόκειται για τη συνέχεια της ιστορίας που έληξε με το Underworld Evolution» μας λέει ο David Coatsworth, executive producer της ταινίας. «Το να τοποθετήσουμε τη Selene σε ένα μοντέρνο περιβάλλον και να τη παρακολουθούμε να αλληλεπιδρά με ανθρώπους είναι το ένα από τα δύο σημαντικά νέα στοιχεία. Το δεύτερο είναι η αποκάλυψη ότι έχει μια έφηβη κόρη. Δίνει στην όλη εξέλιξη της μια τελείως διαφορετική τροπή και κυρίως προβάλλει την συνέχεια της στο μέλλον».

Σκηνοθεσία: Mårlind & Stein
Σενάριο: Len Wiseman,  John Hlavin, and J. Michael Straczynski, Allison Burnett 
Παραγωγή: Tom Rosenberg, Gary Lucchesi, Len Wiseman, Richard Wright
Φωτογραφία: Scott Kevan
Μοντάζ: Jeff McEvoy
Κοστούμια: Monique Prudhomme
Μουσική: Paul Haslinger
Πρωταγωνιστούν: Kate Beckinsale, Stephen Rea, Michael Ealy, Theo James, India Eisley, Charles Dance