Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος παρουσιάζει απο την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου την έκθεση με τίτλο Τρίχες Κατσαρές, Black Little Curly Hair, a project by Nicos Charalambidis.

Σε αυτή την έκθεση, ο καλλιτέχνης Νίκος Χαραλαμπίδης, διαπραγματεύεται μια σειρά διεθνών γεγονότων που ήταν καθοριστικά για την κοινωνικοπλιτική εξέλιξη των χωρών γύρω απο τη Μεσόγειο, κατα τη διάρκεια του 20ου αιώνα, καλώντας σημαντικούς διεθνείς καλλιτέχνες απο αυτές τις χώρες να παρουσιάσουν τα έργα τους και να δημιουργηθεί έτσι μια πλατφόρμα διαλόγου καλλιτεχνών.

Ο τίτλος και το κείμενο με το σκεπτικό της έκθεσης προδιαθέτει αρχικά τον επισκέπτη να διερωτηθεί αν το βασικό κριτήριο της επιλογής των καλλιτεχνών ήταν το χρώμα και το σχήμα των τριχών του σώματός τους.

Τα έργα όμως της έκθεσης – εγκαταστάσεις, ζωγραφικά, φιλμικά, γλυπτά και ζωντανές περφόρμανς από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες – δίνουν μια  ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα αυτό. Οι καλλιτέχνες έχουν επιλεγεί στην πραγματικότητα με βάση τον έντονο πολιτικό χαρακτήρα των έργων τους και προτείνονται ως το πρώτο σώμα καθηγητών στη Διεθνή Σχολή του κατεχόμενου Αεροδρομίου της Λευκωσίας.

Η λειτουργία της Σχολής αυτής ανακοινώθηκε πριν ακριβώς ένα χρόνο από τον Πρόεδρο του Centre Pompidou Alain Seban, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ατομικής έκθεσης του Νίκου Χαραλαμπίδη, με τίτλο Ledra Barricade.