Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ διοργανώνει τριήμερο Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ στην Καλαμάτα, Φοινικούντα και Αμαλιάδα.

Στην Καλαμάτα η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της ΦΑΡΙΣ και θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Ιουλίου 2015 στην παραλιακή ζώνη Ναυαρίνου και Αύρας (δίπλα στο κατάστημα Ιππόκαμπος) και στις 28 Ιουλίου 2015 στο Κεντρικό Λιμάνι Καλαμάτας, δίπλα στις Αποθήκες του Λιμενικού Ταμείου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα εξής ντοκιμαντέρ

Elektro Moskva, Dominik Spritzendorfer ( Αυστρία – Ρωσσία)

Midsummer night’s Tango, Lea-Marie Körner ( Νορβηγία)

Senfoni  Lena Dzardanova ( Ελλάδα)

Σε συνεργασία με το φεστιβάλ του Τορίνο Seeyousound music film festival θα προβληθούν τα παρακάτω μικρού μήκους ντοκιμαντέρ

“Alan Vega: Just a million dreams” by Marie Losier (1ο βραβείο)( Ολλανδία)

“Racey Lee” by Ryan Spring Dooley ( Αγγλία)

“Lite Feet/Starting Point” by Tommaso Sacconi (HΠΑ)

“The integrity of Bruno Wizard” by Tupaq Felber ( Γαλλία)

“Janvier” by Pier Paolo Patti ( Ιταλία)

Οι προβολές θα ξεκινούν στις 9μ.μ. με εισηγητή τον αυστριακό κριτικό κινηματογράφου και συνεργάτη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου Lukas Maurer. Μετά την προβολή θα ακολουθεί ζωντανό μουσικό πρόγραμμα.  Πιο συγκεκριμένα στις 26 Ιουλίου θα παίξει  το συγκρότημα «Ηχος του Νότου» και στις 27 Ιουλίου το συγκρότημα «Red House»  που αποτελείται από Άγγλους και Έλληνες μουσικούς που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας με παλιά ακούσματα ροκ και μπλούζ.