Την Πέμπτη 20 Μαρτίου εμφανίζονται στο γνωστό κλάμπ, τρία από τα καλύτερα νέα σχήματα της σύγχρονης εγχώριας σκηνής. Πρόκειται για τους Gardenbox, τους drog A tek και τους Ekos Quartet.

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου εμφανίζονται στο γνωστό κλάμπ, τρία από τα καλύτερα νέα σχήματα της σύγχρονης εγχώριας σκηνής. Πρόκειται για τους Gardenbox, που κινούνται ανάμεσα στο post rock και την electronica, την μουσική κολλεκτίβα των drog A tek και τους Ekos Quartet, είναι ένα μίγμα trip-hop, electronica, downbeat, funk, jazz και alternative rap.

Οι Gardenbox ξεκίνησαν το 1998. Ο ήχος τους είναι φορτισμένος και πληθωρικός, ενώ οι συνθέσεις τους έχουν δραστικές αλλαγές και κορυφώσεις.

Μετρώντας στο ενεργητικό τους τρεις ολοκληρωμένες δισκογραφικές κυκλοφορίες, και έχοντας λάβει εγκωμιαστικά σχόλια από τον διεθνή και τοπικό Tύπο, εργάζονται, εδώ και μήνες, πάνω στην επόμενη δουλειά τους. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις θεωρούνται ιδιαίτερα εκρηκτικές και φορτισμένες και συνοδεύονται από παράλληλη οπτική δράση.

Οι drog A tek πρωτοεμφανίστηκαν το 2001, παίζοντας ένα είδος ηλεκτρονικής πειραματικής μουσικής που ξένισε τα αυτιά ακόμα και όσων είχαν εξοικειωθεί με τους ήχους που παράγουν οι υπολογιστές και τα συνθεσάιζερ. Eκτοτε η μουσική τους έχει μετεξελιχθεί, ο ήχος είναι πιο ισορροπημένος και στις εμφανίσεις τους τηρείται η σωστή αναλογία εικόνας, ήχου, πειραματισμών και ρυθμού.

Οι βάσεις για τη δημιουργία των Ekos Quartet μπήκαν, όταν ο ForTune παρουσίασε κάποιους πειραματισμούς του, πάνω σε κλασσική αλλά και hip hop μουσική, στον Ant που αμέσως του ζήτησε να σχηματίσουν μαζί κάτι καινούργιο. Δούλεψαν ορισμένους στίχους και μουσική μέσα στο 2004 και την επόμενη χρονιά προστέθηκε στην παρέα τους, ως κιθαρίστας, ο Stelx.

Λίγο αργότερα, οι τρεις τους συνάντησαν την Eskimint, μια τραγουδίστρια με προτίμηση στο trip-hop. Με την προσθήκη της, πήραν σάρκα και οστά οι Ekos Quartet, τον Νοέμβριο του 2005, και λίγους μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2006, ηχογράφησαν το πρώτο τους τραγούδι Fortunes Lake.

info
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00, εισιτήρια προς 15 ευρώ, στο ταμείο του Gagarin 205, το βράδυ της συναυλίας.
Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στο σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ Αττική. Τηλέφωνο: 210 8547600-1. Website: http://www.gagarin205.gr/