Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο café του Νομισματικού Μουσείου, η σοπράνο Αθηνά Δημητρακοπούλου και ο πιανίστας Άγγελος Τσουρέλης θα σας παρουσιάσουν μια μουσική πανδαισία από το χώρο του κινηματογράφου και του musical. Μουσικά θέματα και τραγούδια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις: Il postino, Οι ομπρέλες του Χεμβούργου, La vie en rose, Chicago, Cabare, The Miserables, My fair lady, Summer of ’42, είναι μόνο μερικά από τα έργα που θα θυμηθούμε…

Σοπράνο: Αθηνά Δημητρακοπούλου 
Πιάνο: Άγγελος Τσουρέλης 

Βιογραφικά:

Aθηνά Δημητρακοπούλου : Η υψίφωνος Αθηνά Δημητρακοπούλου είναι διπλωματούχος της σχολής Μονωδίας του Μαιάνδριου Ωδείου (Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο) στην τάξη του Γεώργιου Σαμαρτζή. Από τον Οκτώβριο του 2012 παρακολουθεί τη δραματική σχολή της Ρούλας Πατεράκη. Έχει λάβει μέρος σε masterclassess με τους Montserat Caballé, Edda Moser, Jannette Pilou, Cheryl Studer, Birgit Nickl, Louis Manika και Neil Semer. Το Μάϊο του 2012 και τον Φεβρουάριο του 2013, πρωταγωνίστησε στην όπερα «ΤΑ 7 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΑΣΤΩΝ» (B.BRECHT – Κ.WEILL) που παρουσιάστηκε στο Τρένο του Ρουφ σε σκηνοθεσία Ίλιας Κοντού και διεύθυνση ορχήστρας του Ανδρέα Τσελίκα (2012) και Νίνας Πατρικίδου (2013). Το 2008 ερμήνευσε GILDA από την όπερα «RIGOLETTO» (G.VERDI) και CRISTINE από το musical «THE PHANTOM OF THE OPERA» (A.L.WEBΒER) που παρουσιάστηκαν στο Θέατρο «Περοκέ». Το 2005-2006 συμμετείχε στις μουσικοθεατρικές παραστάσεις «ΧΟΡΙΚΑ – Αιωνία θητεία στο κάλλος» σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Κραουνάκη, που παρουσιάστηκαν στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο θέατρο των Δελφών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην μουσική σκηνή «Αθηναΐς». Οι επαγγελματικές της συνεργασίες ξεκίνησαν με σειρά συναυλιών αφιερωμένες στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Στέφανου Ψαραδάκου και την Ορχήστρα της Νέας Ιωνίας με την οποία συνεργάζεται σταθερά από το 1995. Στη δισκογραφία εμφανίζεται με το cd «ΤΟ ΚΕΡΑΣΜΑ» (2006 – Ankh Productions). Ακολούθησε ο δίσκος «ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ» (2008 – Protasis Music). Ενώ η πιο πρόσφατη κυκλοφορία είναι το cd «ΑΝΑΠΝΟΕΣ» (2010 – Παρουσία). Ως χορωδός συμμετείχε στην Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην όπερα “Ο Ιπτάμενος Ολλανδός” (R.Wagner) που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο 7, 9 και 11 Ιουνίου του 2013 σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου και διεύθυνση ορχήστρας Λουκά Καρυτινού.

Άγγελος Τσουρέλης:

O Άγγελος Τσουρέλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 1985 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες συνθέτες όπως ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Δήμος Μούτσης, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Σταμάτης Κραουνάκης και άλλοι. Συμμετείχε σε πάρα πολλά μουσικά σχήματα στην Ελλάδα και την Αμερική, σε συναυλίες και ηχογραφήσεις. Σπούδασε μοντέρνα ενορχήστρωση στο Berklee College of Music της Βοστώνης και αποφοίτησε το 1993. Σήμερα διδάσκει πιάνο, θεωρητικά, ιστορία και μουσικά εργαστήρια στο Ωδείο Τέχνης Γ. Β. Φακανά και παρουσιάζει συχνά σεμινάρια αυτοσχεδιασμού, ενορχήστρωσης και ιστορίας. Πρόσφατα συμμετείχε στο 2ο cd με τίτλο “Juke joint”που κυκλοφόρησαν οι Hirollers, με τους οποίους συνεργάζεται τα τελευταία 6 χρόνια.