Η ομάδα Βίδα συνεχίζει την παρουσίαση του έργου Ø του R. Thorpe και Horps Corps της Ό. Λυδάκη, για δύο ακόμα παραστάσεις, στις 27 και 28 Μαρτίου στο στούντιο Κινητήρας, στην περιοχή της Ακρόπολης.

Το Ø είναι μια παράσταση εξ’ ολοκλήρου του Rowan Thorpe. Την υπογραφή του έχουν η παραγωγή, η χορογραφία, ο σχεδιασμός φωτισμών, η σύνθεση soundtrack – μουσική επιμέλεια, τα σκηνικά, τα κοστούμια, αλλά και το ερμηνευτικό κομμάτι.  

Τη δουλειά του Thorpe προβληματίζουν ερωτήματα που έχουν να κάνουν με χαμένες ευκαιρίες, με αγανάκτηση, με το ερώτημα, Όταν δεν κάνω κάτι ποιος είμαι; Αλλά πότε οι παράλογες απαντήσεις είναι καλύτερες από την έλλειψη απάντησης;   

Όσο για το Horps Corps, πρόκειται για μία παράσταση – αρχαία διαδρομή μιας γυναίκας, που θα μπορούσε να προς τη μήτρα. Ακολουθώντας τους γρίφους της η γυναίκα θέλει να μάθει να περπατά. Να κοιτάξει το κάθε μέλος, την κάθε άκρη του κορμιού ανάστροφα.

Η ψυχή είναι καταγεγραμμένη ως φυλακισμένη στο σώμα. Τι συμβαίνει όμως όταν το κορμί, καταδικασμένο να εξυψώνεται σε Θεούς που δεν έχει δει ποτέ, θελήσει να διώξει την ψυχή από πάνω του; Να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη χωρίς καμιά ζωοδόχο πηγή; Ποια μυστικά και ποια μνήμη το ορίζει τότε;

Ο εξαγνισμός έρχεται μέσω της έκστασης. Ο δρόμος που την οδηγεί στην λύτρωση ξεκινά και τελειώνει στην τρυφερότητα. Και η αθωότητα χάνεται για να ξαναβρεθεί σπουδαία, σε μια ταπεινή γωνιά γεμάτη κόκκαλα. (Γ. Παπυράκης).

Χορογραφία, μουσική επιμέλεια: Ο. Λυδάκη, Ερμηνεία: Ι. Αποστόλου, Ό. Λυδάκη, ηχογραφήσεις, μοντάζ ήχου, ζωντανή συμμετοχή: Μ. Λυδάκης. περιλαμβάνονται πρωτότυπες συνθέσεις της Αθηνάς Καφετζή. Σχεδιασμός & εκτέλεση κοστουμιών, σκηνικών: Κ. Παπασταματίου, Ό. Λυδάκη ερμηνεία ηχογραφημένων κειμένων: Μ. Καλλιμάνη.