Η αμερικανίδα τραγουδοποιός Torres παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα live το υπέροχο ντεμπούτο άλμπουμ της, στο gigspace του sixd.o.g.s. Μαζί της η Gipson 335 και απόλυτα ταιριαστό supportact, ο JefMaarawi, έπειτα από μήνες σιωπής και λίγο καιρό πριν από την κυκλοφορία του πρώτου του ολοκληρωμένου δίσκου ως EggHell από την InnerEar.


Πότε, τελικά, βρίσκει ένας μουσικός τον «ήχο» του; Σε κάποιους αναβλύζει πηγαίος, σε άλλους παίρνει καιρό πειραματισμών.

Για την Torres: Ένας ήχος που αποτυπώθηκε σ’ ένα υπέροχο ντεμπούτο άλμπουμ που ηχογραφήθηκε μέσα σε 5 μέρες, σε μπομπίνα, σ’ ένα σπίτι στο Tennessee και απέσπασε θερμές κριτικές, με εντυπωσιακότερη ίσως αυτή του pitchfork που της χάρισε ένα 8.1*. Χαρακτηρίστηκε «ωμά ρεαλιστικό», «αντισυμβατικό και πολύπλευρο», «νοσταλγικό», αξιοπρόσεκτο «χάρη στην ένταση και την ησυχία του».

Λίγα λόγια για την Torres..

Η Torres, κατά κόσμο Mackenzie Scott, τραγουδοποιός από το Nashville, υπήρξε «βουτηγμένη» από γεννησιμιού της στη γνήσια country και folk. Την ειδοποιό όμως διαφορά στον ήχο της έκανε μια Gibson 335 που της έκαναν δώρο οι δικοί της κάποια χριστούγεννα στο όχι μακρινό παρελθόν. Κατά δική της ομολογία, ήταν όταν ξεκίνησε να παίζει ηλεκτρικά που «βρήκε τον ήχο της», κάπου εκεί στα 22 της χρόνια.