Ο Nιγηριανός ντράμερ, συνθέτης και τραγουδοποιός της afrobeat μουσικής έρχεται στο fuzz club για μια μοναδική συναυλία.

Μαζί με τον Fela Kuti, εισήγαγε στα μέσα της δεκαετίας του ‘60 ένα νέο πάντρεμα τζαζ και παραδοσιακής αφρικανικής μουσικής. Κατά τη δεκαετία του ‘70 ήταν, εκτός από βασικός ντράμερ, ο μουσικός διευθυντής των Fela Kuti & Africa 70, αφήνοντας πίσω του ιστορικούς πλέον δίσκους όπως τα Jealousy and Progress, No Accomodation for Lagos και No Discrimination.

Από τα τέλη του ‘70, ο Tony Allen αφήνει τον Fela Kuti και στρέφεται στην Ευρώπη όπου συνεργάζεται με κορυφαίους μουσικούς όπως οι Manu Dibango, Ray Lema, Roy Ayers και Doctor L.

Το 2006, επέσρεψε δυναμικά στη δισκογραφία (και στις μουσικές ρίζες του) με το άλμπουμ Lagos No Shaking, ενώ το 2007 αυτοσυστήνεται ξανά ως μέλος των The Good, the Bad and the Queen συμμετέχοντας –ως ντράμερ φυσικά- σε ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς, σύμφωνα με τον εγχώριο και διεθνή μουσικό Τύπο.

Με χαρακτηριστικά του τους funky, groovy ρυθμούς και τον σκληρό στίχο, ο Tony Allen συνδυάζει σήμερα την παράδοση του afrobeat με σύγχρονα ρεύματα όπως το funk και το hip-hop.