Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο του Ισπανού Ιλδεφόνσο Φαλκόνες με τίτλο “Το χέρι της Φατίμα”, ενώ τη μετάφραση υπογράφει η Αγαθή Δημητρούκα.

 

Το βιβλίο:

Στην κραταιά Κόρδοβα του δεύτερου µισού του 16ου αι., ένας νεαρός μουσουλμάνος της Ισπανίας, μοιρασμένος σε δύο πολιτισμούς και δύο αγάπες, ξεκινάει έναν φλογερό αγώνα για τη θρησκευτική ανοχή και τα δικαιώματα του λαού του.

 

Ανδαλουσία, 1568.

Στις κοιλάδες και στα βουνά των Αλπουχάρρας, ξεσπάει η κραυγή της εξέγερσης: μπουχτισμένοι από αδικίες, καταλήστευση και ταπεινώσεις, οι μουσουλμάνοι της Ανδαλουσίας, που υποχρεώθηκαν να εκχριστιανιστούν, ξεσηκώνονται απέναντι στην ισπανική Ιερά Εξέταση σε έναν άνισο αγώνα, που θα τους οδηγήσει στην ήττα και στη διασπορά τους σε όλο το βασίλειο της Καστίλλης. Ανάμεσα στους εξεγερμένους βρίσκεται ο νεαρός Ερνάντο, γιος μιας μουσουλμάνας κι ενός ιερέα που τη βίασε, τον οποίο απορρίπτουν οι µεν δικοί του για την καταγωγή του, οι δε χριστιανοί για τα ήθη και έθιμα της οικογένειάς του. Κατά τον ξεσηκωμό γνωρίζει την κτηνωδία και την ωμότητα και των δύο πλευρών, αλλά βρίσκει, επίσης, τον έρωτα στο πρόσωπο της γενναίας Φάτιµα µε τα μεγάλα µαύρα µάτια…

Μετά την ήττα, αναγκάζεται να ζήσει στην Κόρδοβα και μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινής επιβίωσης προσπαθεί µε όλες του τις δυνάμεις ώστε ο πολιτισμός και η θρησκεία του, πολιτισμός και θρησκεία των νικημένων, να ανακτήσουν την αξιοπρέπεια και τον ρόλο που τους αξίζουν. Για τον σκοπό αυτό, δε διστάζει να διατρέξει κινδύνους και ν’ αποτολμήσει πολύ απόκοτες και άκρως επικίνδυνες πρωτοβουλίες…

 

Από τον συγγραφέα της «Παναγιάς της Θάλασσας» έρχεται ένα μοναδικό βιβλίο: μια αλησμόνητη ιστορία αγάπης, μια εμβληματική ιστορία του αγώνα ενός ανθρώπου για την ελευθερία, την πατρίδα και τη δικαιοσύνη.

La Vanguardia

 

Η «Παναγιά της Θάλασσας» λατρεύτηκε από τους αναγνώστες µας. Το «Χέρι της Φάτιµα» δεν το αφήνουν από τα χέρια τους!

The Bookseller

 

Ο συγγραφέας:

Ο Ιλδεφόνσο Φαλκόνες δε Σιέρρα γεννήθηκε το 1959 στη Βαρκελώνη, όπου και εργάζεται ως δικηγόρος. Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Η Παναγιά της Θάλασσας», στο οποίο αφιέρωσε τέσσερα χρόνια έρευνας, κυκλοφόρησε το 2006 και, αφού κατέκτησε το ισπανικό κοινό, μεταφράστηκε µε εξαιρετική επιτυχία σε περισσότερες από 40 γλώσσες και απέσπασε σημαντικά βραβεία (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη). Ακολούθησε το «Χέρι της Φάτιµα», το 2009, το οποίο επιβεβαίωσε τον Φαλκόνες ως τον πιο πολυδιαβασμένο Ισπανό συγγραφέα.