Στο Birmingham της Αγγλίας διοργανώνεται ένα από τα μεγαλύτερα Εκπαιδευτικά-κοινωνικά forum και workshop στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Daphne “EUBULLY”, στις 20 – 23 Μαΐου 2015.

Θέμα του είναι το φαινόμενο του BULLYING και η ραγδαία διάδοση του στα σχολεία της Ευρώπης. Σε μια Ευρώπη όπου η Ελλάδα κρατά την 4η θέση στο Bullying.

Στο Πανευρωπαϊκό workshop που διοργανώνει o οργανισμός Titan Initial Teacher Training  σε συνεργασία τον Ελληνικό οργανισμό ACTION SYNERGY στο Birmingham με θέμα το bullying προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛOύ και ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής. Πρόκειται για Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στα πλαίσια του οποίου διενεργήθηκαν σεμινάρια και ημερίδες στο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ όπου παρουσιάστηκε και η παράσταση ΓΙΑΝΝΗΣ Χ=XENOS.

Το forum/workshop EU-BULLYING έχει σαν αντικείμενο του, τόσο τον εκφοβισμό στους εφήβους της β’ βάθμιας εκπαίδευσης, όσο και στα μικρά παιδιά του Δημοτικού όπου το φαινόμενο αναπτύσσεται ραγδαία.

Στην Πανευρωπαϊκή συνάντηση του Birmingham θα παρουσιαστούν οι βέλτιστες πρακτικές αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας στις διάφορες χώρες ενώ ο Νίκος Καμτσής θα αναπτύξει το θέμα “Του θεάτρου σαν εργαλείου προσέγγισης κοινωνικών φαινομένων όπως το bullying”.

Στην τελική παρουσίαση και στο κλείσιμο, ο Νίκος Καμτσής Θα παρουσιάσει επίσης ένα μικρό “επιτραπέζιο” θέαμα με τίτλο “Ασήμαντες καθημερινές απώλειες” και με πρωταγωνιστές 5 κόκκινες καραμέλες και μία αναβράζουσα ασπιρίνη.