Το Εθνικό Θέατρο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης, συμβάλλοντας στο δημόσιο διάλογο πάνω σε κεντρικά θέματα της θεατρικής αλλά και της ευρύτερης πολιτισμικής μας ζωής, διοργανώνουν σειρά συζητήσεων υπό τον γενικό τίτλο «Το Συμπόσιο του Μήνα».

Η προβληματική των συζητήσεων είναι πολυεπίπεδη καθώς αναφέρεται σε επίμαχα ερωτήματα που θέτει ο καιρός μας σε συνάρτηση με διαχρονικά πνευματικά ζητήματα.

Το Συμπόσιο του Μήνα πραγματοποιείται την τελευταία Τρίτη κάθε μήνα στο Εθνικό Θέατρο με διαφορετική κάθε φορά θεματολογία.

Προσκεκλημένοι ομιλητές κάθε συμποσίου είναι καταξιωμένοι άνθρωποι από όλο το φάσμα του πολιτισμού και των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών.

Τις σύντομες εισηγήσεις των ομιλητών ακολουθεί ευρύς διάλογος με το κοινό. Συντονιστής των συμποσίων είναι ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Δ. Λογοθέτης.

Πρόγραμμα

Τρίτη 27 Ιανουαρίου

«Άμλετ, ο αινιγματικός πρίγκιπας»

Το πρώτο συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ.  στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με τίτλο «Άμλετ, ο αινιγματικός πρίγκιπας» με θέμα το εμβληματικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και την έως σήμερα επίκαιρη πνευματική περιπέτεια του κεντρικού του ήρωα.

Ομιλητές του Συμποσίου είναι:
Ματθαίος Γιωσαφάτ, ψυχίατρος / ψυχαναλυτής, συγγραφέας
Διονύσης Καψάλης, συγγραφέας, διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ).

Υπεύθυνη δράσης: Κατερίνα Αγγελιδάκη