Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο της Σταυριάννας Αργυρού με τίτλο “Το σπίτι των καλύτερων ημερών”.

«Το ήξερα από την αρχή: όταν ερωτεύεσαι κάποιον σαν τον Άγγελο Βαλάση, το ξέρεις. Ξέρεις πως δεν θα είσαι ποτέ μόνη μαζί του. Ξέρεις πως θα περιπλανιέσαι άλλοτε στο σκοτάδι, άλλοτε στο μισόφωτο, άλλοτε στην πιο εκτυφλωτική μέρα. Σιγά σιγά έμαθα να ξεχωρίζω τις εποχές που είχε πολλές ερωμένες, τις εποχές που είχε μία –αυτές ήταν οι χειρότερες– και τις εποχές, τις σύντομες εποχές, που δεν είχε καμία και που βρισκόταν μετέωρος, σ’ ένα είδος ερωτικού καθαρτήριου. Πολλά ήταν τα μυστικά του και πολλά τα γεγονότα που συνέβησαν· μερικά τα προκάλεσα, άλλα έπεσαν κι έσπασαν πάνω μου σαν μεγάλα κύματα. Ύστερα ήρθε μια εποχή διαφορετική από τις άλλες, που δεν μπόρεσα να την ξεχωρίσω κι όπου αποδείχτηκε ότι είχα κάνει λάθος σε όλα».

Η ηρωίδα του βιβλίου ερωτεύεται κεραυνοβόλα τον αινιγματικό Άγγελο Βαλάση. Για μερικά ψήγματα ευτυχίας η νέα γυναίκα κατακλύζεται από υποψίες και βυθίζεται στην αγωνία, στο παραλήρημα της αναμονής και της αβεβαιότητας. Κι όταν πια δεν αντέχει άλλο, θα του γυρίσει την πλάτη, ξεκινώντας μια νέα ζωή δίπλα σε έναν άλλο άντρα. Όμως όλα δεν είναι όπως φαίνονται και ο χρόνος πάντα καταφέρνει να φέρει τα πάνω κάτω… Ένα μυθιστόρημα βγαλμένο από τη ζωή, για έναν μεγάλο έρωτα και το εξίσου μεγάλο τίμημα που χρειάζεται να πληρώσεις για να τον ζήσεις ως την πιο πικρή και υπέρλαμπρη κορύφωση.

Η συγγραφέας:
Η Σταυριάννα Αργυρού γεννήθηκε στη Λαμία, αλλά πέρασε τα παιδικά της χρόνια στον Βόλο και τα εφηβικά της στην Κρήτη. Έζησε κατά καιρούς σε πολλά μέρη της Ελλάδας ακολουθώντας τον πατέρα της που ήταν στρατιωτικός. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Από το 1998 μένει στο Γιούκον του Καναδά. «Το σπίτι των καλύτερων ημερών» είναι το πρώτο της βιβλίο.