Το «Σπίτι των Ελλήνων», ανοίγει τις πύλες του στο Ολυμπιακό Λονδίνο, με στόχο τη διεθνή ανάδειξη της σύγχρονης Ελλάδας του Πολιτισμού

της Δημιουργίας και της Καινοτομίας, στις 28 Ιουλίου-3 Αυγούστου.

Με κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων την Ελλάδα και με πρώτο σταθμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, εγκαινιάζεται το Σάββατο 28 Ιουλίου,στο Carlton Club της βρετανικής πρωτεύουσας το «Σπίτι των Ελλήνων», μια πρότυπη ιδιωτική και συνεργατική πρωτοβουλία για τη διεθνή ανάδειξη της σύγχρονης Ελλάδας ως κομβικής σημασίας κέντρο οικονομικών, πολιτιστικών και αθλητικών εξελίξεων, αλλά και ως ελκυστικό τόπο για επενδύσεις. Το καινοτόμο πρόγραμμα προωθητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνεται από το «ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ»- www.bhcc.gr σεσυνεργασία με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»και το «ΔΙΕΘΝΕΣΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ».

Η πρωτοβουλία το «Σπίτι των Ελλήνων» κατέστη εφικτή με τις ευγενικές χορηγίες της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπήςτης Αθήνας 2004, κας Γιάννας Αγγελοπούλουκαι του κου Θεόδωρου Αγγελόπουλου, του ΟΠΑΠ και της AegeanAirlines. Έχει λάβει τη συμβολική χορηγία και την υποστήριξη του οργανισμού «Investin Greece», αρμόδιου εθνικού φορέα για την προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη των άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του ΣΕΤΕ, του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων,του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ.α.