Η παράσταση Ροτβάιλερ είναι μια από τις οκτώ θεατρικές παραστάσεις που επιλέχθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για το Σύστημα Αθήνα 2009. Στα πλαίσια της παρουσίασης του έργου στην Διεθνή επιτροπή, σε διευθυντές διεθνών φεστιβάλ και θεάτρων του εξωτερικού, η παράσταση θα ανέβει για μια μόνο φορά με αγγλικούς υπέρτιτλους.
Η ειδική αυτή βραδιά αποτελεί μια ευκαιρία για το αγγλόφωνο κοινό της Αθήνας να δει την συγκεκριμένη παράσταση!

Ο Χάιμε, ένας ανερχόμενος και αδίστακτος δημοσιο γράφος, στη μάχη για τηλεθέαση, αρπάζει μιαν ευκαιρία να δημιουργήσει σάλο γύρω από την εκπομπή του. Κλείνει μια συνέντευξη με τον Ροτβάιλερ, ένα νεοναζί σκίνχεντ που τελευταία έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη με τις προκλητικές δηλώσεις και τις βίαιες πράξεις του. Η συνέντευξη αυτή θα πραγματοποιηθεί στο στέκι των σκίνχεντ σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Μαδρίτης ώστε η αίσθηση επικινδυνότητας να εξασφαλίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Ο αριβισμός του και ο τηλεοπτικός κιτρινισμός της εκπομπής του θα αντιπαρατεθούν με τη νοσηρότητα των απόψεων και πρακτικών των ακροδεξιών σκίνχεντ δημιουργώντας μια έκρυθμη κατάσταση. Στην κόψη του ξυραφιού οι ιθύνοντες του καναλιού με το πρόσχημα της αντικειμενικής πληροφόρησης και της «ορθής πολιτικά» πρακτικής θα διαχειριστούν πλάνα σοκ για να πετύχουν τηλεθέαση.

Το κοινωνικό-πολιτικό αυτό έργο υπονομεύει το παγιωμένο σύστημα τηλεόραση-παθητικός τηλεθεατής σχολιάζοντας ταυτόχρονα τις ακραίες κοινωνικές παθογένειες του ρατσισμού και εθνικισμού που στην εποχή μας φουντώνουν λόγω του μεταναστευτικού κύματος.