Στις 2 Σεπτεμβρίου τo ReMap κατεβαίνει και πάλι στον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο παράλληλα με την 2η Μπιενάλε της Αθήνας. Η δεύτερη διοργάνωση του ReMap ύστερα από μια δυναμική παρουσία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο επιστρέφει εμπλουτισμένη με νέα projects και συμμετοχές.

Οι συμμετοχές σε συνδυασμό με το κεντρικό πρόγραμμα της πρώτης φάσης, περιλαμβάνουν 40 εκθέσεις και υπαίθρια έργα από γκαλερί, ανεξάρτητους επιμελητές, ομάδες καλλιτεχνών, αρχιτέκτονες και κατοίκους της περιοχής.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του ReMap2 από κοντά ήρθαν σε επαφή με μια πραγματικά διεθνή πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης όπου συνυπάρχουν δημιουργικά Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, επισκέπτες και μόνιμοι κάτοικοι, διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα, με έμφαση στην παραγωγή του σήμερα και σε έναν εν δυνάμει διάλογο με το διαρκώς εξελισσόμενο αστικό τοπίο μιας πολύ ιδιαίτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας όπως ο Κεραμεικός και το Μεταξουργείο.

Το ReMap2 προτείνει μια διαφορετική ανάγνωση της πολυσύνθετης πραγματικότητας του ΚΜ μέσα από επιμέρους διαδρομές στους δρόμους της γειτονιάς καθώς όλες οι εκθέσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε κενούς χώρους της περιοχής, οι οποίοι έχουν παραχωρηθεί στους διοργανωτές.

Στο πλαίσιο του Open Air Screening Room ένα αδόμητο οικόπεδο της οδού Ιάσωνος μετατρέπεται κάθε βράδυ σε υπαίθριο χώρο προβολής. Η υποδοχή κρύβει εκπλήξεις ενώ στην αυτοσχέδια οθόνη προβάλλονται προγράμματα video art επιλεγμένα από την Μπιενάλε της Αθήνας, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την επιμελήτρια Μαρίνα Φωκίδη.

Η ενότητα εγκαινιάζεται με το Α Midsummer Night\’s Dream, τίτλος δανεισμένος από το ομότιτλο έργο του William Shakespeare. Το γνωστό θεατρικό έργο -το οποίο πολύ συνοπτικά αναφέρεται στην περιπέτεια μιας καλοκαιρινής νύχτας στη Αθήνα, που περιπλέκει στενά και προσωπικά, κάτω από την επιρροή μαγιών ελιξίριων, ανθρώπους διαφορετικών κοινωνικών τάξεων της εποχής, μεταξύ τους αλλά και μετα ξωτικά του δάσους, όπου έχουν αποδράσει- μοιάζει να αποτελεί το κατάλληλο φόντο, πάνω στον οποίο θα παρουσιαστούν μια σειρά σύγχρονων βίντεο έργο.

Θα ακολουθήσουν τα προγράμματα της Μπιενάλε της Αθήνας και του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τένχης. Στο πλαίσιο του Documentation Project, η καλλιτέχνις και κάτοικος της περιοχής Κατερίνα Κανά καταγράφει φωτογραφικά και εικαστικά, όλα όσα διαδραματίζονται στη γειτονιά και τα παρουσιάζει στην ιστοσελίδα και στο blog της διοργάνωσης, σε πραγματικό χρόνο.

Το ReMap τροφοδοτείται από την ιδιαίτερη αστική συνθήκη που προσφέρει η γειτονιά και ανατροφοδοτεί, με τη σειρά του, τον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο με ένα πυκνό πρόγραμμα καλλιτεχνικών γεγονότων και δράσεων.