Από την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015, στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη, ξεκινούν οι παραστάσεις για «Το ψηλό παράθυρο», μια ιστορία του Raymond Chandler, σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία Καίτης Σαμαρά.

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Μια πλούσια χήρα προσλαμβάνει τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Φίλιπ  Μάρλοου για να βρει ένα σπάνιο παλιό νόμισμα. Γρήγορα βρίσκεται μπλεγμένος με ανεξήγητους φόνους, με την αστυνομία, αλλά και με την ίδια του την πελάτισσα και το καλά κρυμμένο μυστικό της για το ψηλό παράθυρο.

Κυνισμός, τυχοδιωκτισμός, απληστία… Η έλξη για επικίνδυνα παιχνίδια, το εύκολο κέρδος, οι εύθραυστες σχέσεις, η πικρή γεύση της προδοσίας αποτελούν το σύμπαν του Chandler. Επίκαιρος όσο ποτέ με την πλοκή, το χιούμορ και τη σκοτεινή του ατμόσφαιρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία, θεατρική προσαρμογή: Καίτη Σαμαρά

Σκηνικά –   κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης

Επιμέλεια κοστουμιών: Κική Ιωαννίδου

Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης

Φωτογραφία: Σοφία Ζωντανού

Video: Αλίκη Τσακούμη

Χορογραφία: Χρήστος Κατίδης

Hair styling: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Μακιγιάζ: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Μουσική επιμέλεια: Καίτη Σαμαρά

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιώργος Φήταμ (Φίλιπ Μάρλοου), Βάλια Μωραϊτοπούλου (Ελίζαμπεθ Μέρντοκ), Βασίλης Μήτος (Λέσλυ Μέρντοκ), Κίτη Χαραλαμπίδου (Μερλ Ντέιβις), Σάκης Κολότσιος (Κος Μόρνυ), Μιράντα Τσομάκι (Λόις Μόρνυ), Αναστασία Θεοδωρίδου (Κα Μόρνινγκσταρ), Χριστίνα Δήμου- Άννα Μπουντζή (Λίντα Κονκουέστ), Κατερίνα Ιωαννίδου (Εβραία), Θώμη Ρασάικου  (Μπέρτα), Ξενοφών Δημητριάδης (Αστυνόμος Μπριζ), Θοδωρής Μαυροειδής (Κος Βάνιερ), Κώστας Τσουγκράνης (άνθρωπος του Μόρνυ)


ΧΟΡΕΥΟΥΝΆννα Μπουντζή, Χριστίνα Δήμου, Μιράντα Τζομάκι, Άννα Θωϊδου.