Το πρώτο Ποδηλατικό Καρναβάλι έρχεται στη Θεσσαλονίκη την Τσικνοπέμπτη και κάθε Τσικνοπέμπτη από εδώ και στο εξής! Ελάτε να δημιουργήσουμε μια νέα παράδοση, μια νέα κουλτούρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, συνδυάζοντας την κουλτούρα του καρναβαλιού με την κουλτούρα του ποδηλάτου.

Το Καρναβάλι / Αποκριά παραδοσιακά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές Γιορτές αλλά και στις νεώτερες Ρωμαϊκές και σημαίνει η αποχή από το κρέας. Την Τσικνοπέμπτη γίνεται μεγάλο φαγοπότι για την προετοιμασία για την νηστεία της Σαρακοστής.

Το Ποδηλατικό Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη θέλει συμβολικά να προτείνει την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου!

Το Ποδηλατικό Καρναβάλι θα πραγματοποιήσει μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων στο κέντρο της πόλης, με τον Βασιλιά Καρνάβαλο και την Βασίλισσα του Καρναβαλιού, με αποκριάτικα άρματα με συμβολικό και σατυρικό χαρακτήρα και θεματικά γκρουπ καρναβαλιστών.

Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου και τέλος ένα ξέφρενο γλέντι για όλη την πόλη, με κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική και dj set μέχρι την ανατολή του Ηλίου !

Μουσική από τα συγκροτήματα: Κρουστόφωνο http://www.kroustophono.gr/, PARANAUE http://www.myspace.com/paranauebanda και χορευτές από το LINDY HOP GREECE http://www.myspace.com/lindyhop_greece που θα μας ξεσηκώσουν σε SWING ρυθμούς.