Από τις 20 Μαρτίου και για λίγες παραστάσεις, «Το πράσινο μου το φουστανάκι» της Λένας Κιτσοπούλου, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Τ, στη Θεσσαλονίκη, με την Έλσα Καραγιώργου.

Πρόκειται για άλλο ένα κείμενο ποταμό της Κιτσοπούλου, που αφηγείται τη ζωή μιας γυναίκας τού σήμερα, που περιμένει «κάτι να συμβεί για ξεφύγει από την αγωνία της ύπαρξής της». Ένας άνθρωπος όπως όλοι μας, έτσι την περιγράφει η συγγραφέας, «που πληρώνει τους λογαριασμούς του, που έχει φίλους και γνωστούς,  που πηγαίνει επισκέψεις, που κάθεται ώρες στο σπίτι μόνη της… αλλά επειδή όλα έχουν κυλήσει ‘φυσιολογικά’, μαζεύει μέσα της το κακό, γίνεται δέκτης της εξουσίας του ‘πρέπει’, θύμα του κάθε Σωτήρη, βασανιστής και η ίδια, για να καταλήξει στην αυτοκαταστροφή, σ’ αυτή τη γρίπη της εποχής μας, που μας αναγκάζει όλους να κοπανιόμαστε μόνοι μας».  

Με χιούμορ και ευαισθησία, η ηρωίδα της Κιτσοπούλου, προσπαθεί να διαχειριστεί φοβίες και ανασφάλειες αλλά και όλα εκείνα τα μικρά πράγματα, τις μικρές και μεγάλες εξουσίες, που σκοτεινιάζουν τη ζωή και σ’ αφήνουν ανήμπορο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Θέμης Θεοχάρογλου
Σκηνικά: Αναστασία Τεμηρίδου
Φωτισμοί: Ελένη Τσόνα
Βοηθός σκηνοθέτη: Νάγια Καρακώστα

Ερμηνεύει η Έλσα Καραγιώργου