Ο κύκλος συναυλιών «Το piano στα forte του» συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στην ιστορική και φιλόξενη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Μετά την επιτυχία της πρώτης περιόδου, ο κύκλος παρουσιάζει πέντε Έλληνες πιανίστες τριών γενιών σε πέντε Σάββατα από τον Δεκέμβριο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2014. Θα ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους πιανίστες με διεθνή καριέρα: έχοντας αξιοσέβαστες σπουδές στο παρελθόν, βραβευμένοι σε διεθνείς διαγωνισμούς, εμφανίζονται σε ονομαστές αίθουσες και φεστιβάλ της υφηλίου και ηχογραφούν για δισκογραφικές εταιρείες και ραδιοφωνικούς σταθμούς διαγράφοντας μια αξιοζήλευτη σταδιοδρομία.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος ξεκινάει στις 7 Δεκεμβρίου 2013, με την διακεκριμμένη Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου. Ο πολύπλευρος Θόδωρος Κοτεπάνος ακολουθεί στις 18 Ιανουαρίου 2014. Ο πιανίστας του παρισινού Ensemble Intercontemporain Δημήτρης Βασιλάκης παίρνει την σκυτάλη στις 15 Φεβρουαρίου. Ακολουθεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης στις 15 Μαρτίου. Ο κύκλος κλείνει με τον νεαρό βιρτουόζο Κωνσταντίνο Δεστούνη στις 12 Απριλίου.

«Το piano στα forte του» έχει ως κύριο σκοπό να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό είτε λιγότερο γνωστούς πιανίστες είτε γνωστότερους που έχουν να εμφανιστούν πολλά χρόνια σε ρεσιτάλ πιάνου στην Αθήνα. Στη φετινή έκδοση του κύκλου, η δημογραφική ποικιλία των σολίστ είναι χαρακτηριστική, καθότι οι πέντε προέρχονται από τρεις διαφορετικές ελληνικές πόλεις δίνοντας έτσι ένα μικρό δείγμα του ταλέντου του μουσικού πληθυσμού της χώρας.

Η φαντασία των μουσικών είναι αστείρευτη! Χωρίς περιορισμό στις επιλογές τους από την διοργάνωση, διάλεξαν εκλεκτά και ιδιαίτερα ελκυστικά προγράμματα που θα καθηλώσουν τόσο τον φιλόμουσο όσο και τον ειδήμονα ακροατή. Φέτος δίνεται ιδιαίτερη βάση στο μπαρόκ -στην αυθεντική του μορφή και σε μεταγραφές, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κατά κύριο λόγο μεγάλα έργα του ρομαντικού και του κλασσικού ρεπερτορίου από εξαίρετους καλλιτέχνες.

Πρόγραμμα συναυλιών:

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου – Το ξετύλιγμα του χρόνου

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014
Θόδωρος Κοτεπάνος – Κάτι σαν φαντασία

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014
Δημήτρης Βασιλάκης – Μπαρόκ σε σολ

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014
Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης – Ταξίδι

Σάββατο 12 Απριλίου 2014
Κωνσταντίνος Δεστούνης – Σονάτες τεσσάρων εποχών

Τα αναλυτικά προγράμματα εδώ: http://pianostaforte.com/concerts/