Το παλτό, του Νικολάι Γκόγκολ θα παρουσιαστεί στη Νεανική Σκηνή του Θεάτρου Τ, στη Θεσσαλονίκη, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.

Ένα παλτό, για να μας προστατεύει από το κρύο, είναι απαραίτητο. Ένα ακριβό παλτό από την άλλη σημαίνει πολλά παραπάνω. Μας κάνει αξιοπρόσεκτους και μας προσθέτει κύρος! Μας ανεβάζει ακόμα και την ψυχολογία! Τι θα συμβεί όμως, αν το χάσουμε;

Με πολύ χιούμορ, τρυφερότητα αλλά και κάποια θλίψη, ο Γκόγκολ καταγράφει στο Παλτό την «τραγωδία» ενός ταπεινού δημοσίου υπαλλήλου, που οδηγημένος από την ανάγκη αλλά και κάποια ματαιοδοξία αποφασίζει να αγοράσει, κάνοντας αιματηρές οικονομίες,  ένα πολύ ακριβό παλτό. Ένα παλτό που θα τον κάνει προς στιγμή να κερδίσει την προσοχή και τον θαυμασμό των συναδέρφων του. Η τύχη όμως θα του παίξει ένα άσχημο παιχνίδι και θα τον φέρει αντιμέτωπο με όλο το γραφειοκρατικό κατεστημένο ενός εχθρικού προς τον πολίτη κράτους, αλλά και με νοοτροπίες που εντείνουν ακόμα περισσότερο τη μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση.

Ως επιστέγασμα των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων και των θεατρικών εργαστηρίων του, το Θέατρο Τ δημιουργεί από φέτος τη Νεανική Σκηνή του και εγκαινιάζει τις παραστάσεις της με την αξεπέραστη νουβέλα του Νικολάι Γκόγκολ «Το παλτό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή
Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ
Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου
Μουσική: Κωστής Βοζίκης
Κίνηση: Ιωάννα Μήτσικα
Φωτισμοί: Κώστας Σιδηρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάριος Κωνσταντίνου
Βοηθός ενδυματολόγου: Σοφία Τσιριγώτη

Παίζουν: Γιάννης Μαυρόπουλος, Ζωή Βαλιώτη, Αγγελίνα Τερσενίδου, Μυρσίνη Καρματζόγλου, Γιώργος Γκρίνιας, Δημήτρης Γαλανάκης, Μάκης Σεμερτζίδης, Μελίνα Ταχτσίδου, Νικολέτα Σαμαρά, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Bαφειάδου

Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)