Η ηρωίδα του βιβλίου, η Μπουμπού, είναι μια πασχαλίτσα που αγαπάει τη μουσική και βρίσκεται στην Αφρική για πρώτη φορά, μακριά από τους δικούς της. Το περιβάλλον είναι άγνωστο και οι συνθήκες δύσκολες για εκείνη. Κάνει φίλη της μια στρουθοκάμηλο, γνωρίζει τις αντιλόπες, τις κουκουβάγιες και γεύεται τις νοστιμιές του τόπου. Όταν ο κίνδυνος θα έρθει πολύ κοντά, η μουσική θα τη σώσει! Είναι μια ιστορία για την επιβίωση σε νέες συνθήκες ζωής και νέες εμπειρίες, με μια αλληλουχία συναισθημάτων συνυφασμένα με τη μουσική.

Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη

Γεννήθηκα το 1976 στην Κοζάνη και μεγάλωσα στην Αθήνα. Από μικρή, έβρισκα διέξοδο στο γράψιμο, εκεί αποτύπωνα τα συναισθήματα και τα καθημερινά μου βιώματα. Η γέννηση της κόρης μας Ελισάβετ μου έδωσε την αφορμή να πλάθω παιδικές ιστορίες. Μετά από την παρακολούθηση σεμιναρίων Συγγραφής και Δημιουργικής Γραφής, αυτές οι ιστορίες απέκτησαν ολοκληρωμένη μορφή. Πηγή έμπνευσής μου αποτελούν οι συναναστροφές μου και η συνεχής αναζήτηση του νοήματος της ζωής.

Σπούδασα Φυσικοθεραπεία στην Αθήνα και στο Λονδίνο, ενώ εργάστηκα στη Γάνδη ως κλινική φυσικοθεραπεύτρια, και στο Λονδίνο ως Επίκουρη Καθηγήτρια, στο Πανεπιστήμιο University of East London. Συνέχισα με σπουδές στην Εκπαίδευση, στο Λονδίνο. Σήμερα είμαι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Εξωτερική Εξετάστρια στο University of Hertfordshire. Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τη μουσική (πιάνο, χορωδία και κλασσικό τραγούδι).

Ζω στην Αθήνα με τον σύζυγό μου Νότη, την κόρη μας Ελισάβετ και τη σκυλίτσα μας τη Μόλλυ.