Το “Chickn” κυκλοφορεί σε διπλό βινύλιο με bonus cd και digital album από την Inner Ear.


MEN ARE DEAD 
MEN ARE GONE 
BUT SOME CHICKN CARRIED ON

Πρόκειται για ένα ραδιοφωνικό zapping σε μία διαδρομή 68 λεπτών με αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα πεδίο που ξεδιπλώνεται και ταυτόχρονα για ένα κάλεσμα περιπλάνησης. Πρόκειται για μία προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να εφεύρουν τον εαυτό τους παίζοντας. Πρόκειται για Jetztzeit rock. Έναν ήχο-άλμα στον ελεύθερο ουρανό της ιστορίας.

O δίσκος συντέθηκε από την τριμελή μπάντα των Chickn από θραύσματα χρόνων την περίοδο 2014-2015 σε Αθήνα και Βαλένθια, ενώ ηχογραφήθηκε μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου του 2015 στο Sonic Playground Studio και στο σπίτι του Ηρακλή Βλαχάκη, σε παραγωγή Chickn και Νίκου Τριανταφύλλου. Το mastering έγινε από τον Alan Douches στα West West Side Studios στη Νέα Υόρκη.

Οι Chickn είναι οι:

Άγγελος Κράλλης (φωνή, στίχοι, ηλεκτρικές-ακουστικές-resonator κιθάρες, ηλεκτρικό sitar, λαούτο, synthesizers, τσαμπούνα, στάμνες, drum machine, steel drum)
Ευάγγελος Ασλανίδης (τύμπανα, κρουστά, djembe, νταρμπούκα, μπεντίρ)
Παντελής Καρασεβδάς (τύμπανα, κρουστά, congas, djembe)

Στο album συμμετέχουν:

Sir Kosmiche (μπάσο), Κωνσταντίνος Πρωτόπαππας (ηλεκτρική κιθάρα), Χάρης Νείλας (νταρμπούκα, congas, cowbell), Αντρέας Κιλτσικσής (ούτι, αμανές), Prins Obi (συπληρωματικά πλήκτρα και φωνές) και King Elephant (σαξόφωνο), Νίκος Τριανταφύλλου και Ηρακλής Βλαχάκης (ηχοληψία).

Οι Chickn είναι ένα αρθρωτό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα τα Χριστούγεννα του 2012. Ηχογράφησαν το πρώτο τους demo στα μέσα του 2013 όπου ξεκίνησαν να δημιουργούν τη σημερινή τους φόρμα. Αποκαλούν τη μουσική που παίζουν Jetztzeit rock, αν και στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι παραπάνω από οργανική μουσική.

Ο αυτοσχεδιασμός είναι ο βασικότερος πυλώνας της μουσικής τους καθώς και η ροπή τους να αγκαλιάζουν το απρόσμενο. Έχουν αναπτύξει έναν ευρύ κύκλο καλλιτεχνών με τους οποίους συμπράττουν και σαν αποτέλεσμα το line up τους καθορίζεται από τις εκφραστικές τους ανάγκες και μεταβάλλεται διαρκώς.

Κάθε μέλος των Chickn προσφέρει την οπτική του πάνω στο ίδιο όραμα και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα εκλεκτικό αμάλγαμα εκστατικών μοτίβων με ανάποδες γκρούβες, μανιωδών riffs και υπαρξιακών φωνητικών.

Τα live τους είναι απρόβλεπτα καθώς ανάμεσα στις υπόλοιπες συνήθειές τους δεν τηρούν την playlist τους και παραλλάσσουν διαρκώς τις εκδοχές των τραγουδιών τους. Όταν οι Chickn παίζουν live, να περιμένετε στη σκηνή από τρία ως εννιά άτομα.

Oι Chickn έχουν ήδη κυκλοφορήσει 3 singles. Το πρώτο τους LP αναμένεται τον Οκτώβριο του 2016 από την Inner Ear.

Οι Chickn είναι οι: Άγγελος Κράλλης, Ευάγγελος Ασλανίδης και Παντελής Καρασεβδάς.


Διαθέσιμο για προ-παραγγελία στο ψηφιακό κατάστημα της Inner Ear και στη σελίδα μας στο Bandcamp

Facebook page