Τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου του 2014, το Playroom ανακοίνωσε  ένα ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες και παιδιά αλλά και σε όποιον αγαπάει την τέχνη και την πόλη. Μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες ζωγράφισαν, έκαναν κολλάζ, προσάρμοσαν ψηφιακά έργα, φωτογραφίες και βίντεο, έγραψαν ποιήματα και συνθήματα μέσα στην κενή κορνίζα του Playroom και έβαλαν την υπογραφή τους.

Τελικός προορισμός των έργων είναι οι δρόμοι της Αθήνας, όπου επισκέπτες του Μεγάλου Μουσείου αλλά και απλοί περαστικοί, θα έχουν την ευκαιρία να απολάυσουν εικαστικά έργα, έξω από τοίχους και κανόνες, μέσα στο ρυθμό της καθημερινής ζωής και του εδώ και τώρα!

Προσωρινή στέγη

Πριν από τους δρόμους της Αθήνας, το Μεγάλο Μουσείο θα ξαποστάσει σε ένα πολύ σημαντικό σταθμό: το Very Young Contemporary Art. http://www.vyca.gr

Από τις 6 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2014, ειστε όλοι καλεσμένοι, να απολαύσετε τα εξαιρετικά αυτά έργα μικρών και μεγάλων καλλιτεχνών, που δημιουργήθηκαν με αγάπη και αφοσίωση για την τέχνη.

Το Playroom, έχει ετοιμάσει μια ιδιάιτερη παρουσίαση: ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης με τίτλο Επιτραπέζιες Πινελιές, στο οποίο θα βρίσκονται τα έργα του Μεγάλου Μουσείου και μόνο με την  απόφαση των επισκεπτών αυτά θα δούν το φως!


Ο στόχος μας  είναι η εξοικείωση του κοινού κάθε ηλικίας με τα Μουσεία και τους χώρους τέχνης, ώστε να τα επισκέπτονται όλο και περισσότεροι, έχοντας αναπτύξει το δικό τους προσωπικό αισθητικό κριτήριο, το οποίο θα στηρίζεται στη γνώση, τα συναισθήματα και την εμπειρία, που η τέχνη προσφέρει και όχι στην απόρριψη και το φόβο για το διαφορετικό.

Στο Μεγάλο Μουσείο, η τέχνη με τη μορφή παιχνιδιού, εισβάλλει στην καθημερινότητα μας, εκεί δηλαδή ακριβώς που βρίσκεται η ουσία της σύγχρονης τέχνης. Μιλάει για το παρόν, για τη ζωή, όπως ο καθένας τη βιώνει, για τα όνειρα, για το μέλλον, το σύνολο, την πόλη μας και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.

Φίλοι και συνεργάτες

Στο πλαίσιο αυτής της ιδέας το Playroom  συνεργάστηκε με τους εικαστικούς  Αλέξανδρο Κακλαμάνο (Ολλανδία) και Takumi Kato (Ιαπωνία) για τη συλλογή των έργων και με τον γλύπτη Δημήτρη Σαρλάνη για την κατασκευή της “Μηχανής των Χρωμάτων”.
 
Τις γραφιστικές εφαρμογές έκανε ο Γιώργος Σκαραφίγκας και το Playroom.

Λίγα λόγια για το Playroom

Η Playroom Α.Μ.Κ  δημιουργήθηκε το 2010 από τις εικαστικούς Ιωάννα Γουζέλη και Αγγελική Μπόζου, απόφοιτες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με στόχο να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην προσέγγιση και εξοικείωση του παιδιού με την σύγχρονη τέχνη. Μέσα από τη διοργάνωση καλλιτεχνικών φεστιβάλ για παιδιά και τις εύστοχες συνεργασίες με σύγχρονους καλλιτέχνες, το Playroom φέρνει το παιδί σε μια εκπαιδευτική, δημιουργική και κυρίως ευχάριστη επαφή με την τέχνη.