Το Κουλούρι περήφανα παρουσιάζει μια αναλυτική και αποκαλυπτική επισκόπηση της ταραχώδους δεκαετίας 2011-2020.

Από τα μνημόνια και τους Αγανακτισμένους, το δημοψήφισμα και τα capital controls, στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στο Μακεδονικό και στην πανδημία του κορονοϊού, η πρωτοποριακή ηλεκτρονική εφημερίδα «Το Κουλούρι» παρουσιάζει τα κορυφαία γεγονότα των τελευταίων χρόνων όπως μόνο εκείνη ξέρει. Με διεισδυτική ματιά, έμφαση στη λεπτομέρεια, αποκλειστικές πηγές και κοιτώντας κάθε χρονιά ξεχωριστά, παραδίδει ίσως την πιο πλήρη ιστορική καταγραφή μιας ταραχώδους δεκαετίας – ένα βιβλίο σχεδιασμένο για να καταλάβει περίοπτη θέση μπροστά ή και μέσα στο τζάκι σας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο Χένρι Κίσιντζερ, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια γλαφυρή επισκόπηση της περιόδου που ξεκίνησε με χαράτσι και κατέληξε σε παγκόσμια καραντίνα. Ιστορίες απλών πολιτών, εκλογικές διαδικασίες, οικονομική κρίση, μνημόνια, παρ’ ολίγον επιστροφή στη δραχμή, έγκλημα, σκάνδαλα, χιονοδρομικά κέντρα, πολιτικές προσωπικότητες, δακρυγόνα, η Ανάπτυξη, το ελληνικό καλοκαίρι, ο Πάνος Καμμένος, η Νίκη Κεραμέως, ο διαβολικός κινέζικος κορονοϊός και όλα όσα διαμόρφωσαν τη δεκαετία που τελειώνει, για πρώτη και πιθανότατα τελευταία φορά συγκεντρωμένα σε ένα ιστορικό σύγγραμμα που θα συζητηθεί και θα διδάσκεται σε σχολεία και φυλακές.

Το Ήταν να μη γίνει η αρχή αποτελεί την πληρέστερη αφήγηση των γεγονότων που συγκλόνισαν, των ιστοριών που εκτυλίχθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες και των κυριότερων στιγμιότυπων της δεκαετίας 2011-2020, όπως αυτά παρέλασαν αποκλειστικά από τις σελίδες του «Κουλουριού».

Προλογίζει ο Στρατηγός Ι. Μακρυγιάννης

Επιμέλεια κειμένου: Έλενα Γιαννούλα
Σχεδιασμός έκδοσης & εξωφύλλου: Ευτύχιος Κοχύλης
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Ειρήνη Βιανέλλη