Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Παρουσία» το βιβλίο του Τάσου Μελίτη με τίτλο «Το κέρασμα που άργησε».

Μια δύσκολη διετία δίνει μια καλή αφορμή να ξαναειπωθούν τα ίδια πράγματα. Ξαναειπώνονται λοιπόν σε τούτο το βιβλίο, σε πέντε κύκλους πεζογραφημάτων.

Οι κύκλοι είναι οι εξής: Ηθελημένες ελαφρότητες, Ιατρικός, Δυσκολιών, Συναισθηματικών αναταράξεων και τέλος Κατασκευαστικού τομέα. Κι αν οι προηγούμενοι είναι ουσιαστικά κύκλοι διηγημάτων, ο κύκλος του Κατασκευαστικού τομέα είναι μάλλον σημειώσεις για δύο μελλοντικά μυθιστορήματα. Πιθανώς και για ένα, μόνον.

Ο Τάσος Μελίτης με το νέο του βιβλίο «Το κέρασμα που άργησε» συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε με το πρώτο του βιβλίο «Παπαλάμπραινα by Gibson«. Γράφει λοιπόν ιστορίες με ρεαλιστική βάση, χωρίς να χρειάζεται υπερβολική χρήση φανταστικών καταστάσεων. Έτσι κι αλλιώς ό,τι έζησε η χώρα την δύσκολη διετία (2010-11) ξεπέρασε κατά πολύ τη μεγαλύτερη φαντασία.

Ο Τάσος Μελίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Το πρώτο του βιβλίο «Παπαλάμπραινα by Gibson» κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 2009, από τις εκδόσεις Οσελότος. Το βιβλίο «Το κέρασμα που άργησε» από τις εκδόσεις Παρουσία είναι το δεύτερό του.