Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου η ΑΚΤ-ΕΙΝ παρουσιάζει στο χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ»  την ομαδική έκθεση «Το καλάθι της τέχνης, δια χειρός Φαντασίας», με έργα από τους καλλιτέχνες: Βασίλης Θέος, Μυρσίνη Μανέτα, Νίκος ΜπένοςΠάλμερ, Θοδωρής Πι., Γωγώ Πανταζέλου, Τίνα Πανταζέλου, Δέσποινα Τσιαπάρα και Χάρης Χαμπάκης.

Η δημιουργική φαντασία στο σπίτι και το κόσμημα: Μέσα από μια συλλογή  από  χειροποίητες κατασκευές με ποικίλα υλικά, φωτιστικούς πίνακες, φωτιστικά, κεραμικά, μικρογλυπτά, κοσμήματα και γιορτινές δημιουργίες, επιτυγχάνεται ιδανικά η εναρμόνιση χρηστικότητας και διακόσμησης.


Βασίλης Θέος

Σπούδασε σχέδιο στην ΑΤΕΣ (πρώην Σχολή Δοξιάδη) καθώς και εικαστικά στο εργαστήριο της Εύας Τουρτόγλου-Bony.  Είναι εικαστικός, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, επιμελητής και art director σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.  Έργα του υπάρχουν σε συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


Μυρσίνη Μανέτα

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. Δραστηριοποιείται στο ευρύτερο πεδίο του σχεδιασμού, από την αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου και τη σκηνογραφία ως την εικονογράφηση και το σχεδιασμό αντικειμένου. Το 2014 ίδρυσε το εργαστήριο “Birds & lofts” που δημιουργεί αντικείμενα με έμπνευση από την αρχιτεκτονική, την πόλη και την ιστορία της και τα οποία διατίθενται σε art shops στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


Νίκος Μπένος – Πάλμερ

Με το Μάρμαρο, ένα υλικό που αντιπροσωπεύει έναν ολόκληρο πολιτισμό και μία χώρα, προσπαθεί να δώσει σύγχρονες φόρμες που να «συνομιλούν»  στο σήμερα. Σχεδιασμός λιτός διατηρώντας το μέτρο, και η ανάδειξη του υλικού, είναι ο άξονας δημιουργίας του καλλιτέχνη. Ζει και εργάζεται στο Καπανδρίτι Αττικής.


Θοδωρής Πι

Με το μέταλλο και τις τεχνικές επεξεργασίας του ασχολείται από το 1989 κατασκευάζοντας κινητικά γλυπτά, φωτιστικά, κοσμήματα και άλλα εικαστικά αντικείμενα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


Γωγώ Πάνταζέλου

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π., Διακόσμηση στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Design στο Politecnico di Milano. Από το 1999 δραστηριοποιείται στο χώρο της Αρχιτεκτονικής. Συγχρόνως, από το 2011, σχεδιάζει και κατασκευάζει χρηστικές και εικαστικές δημιουργίες από χαρτί, σύρμα και ξύλο, με το διακριτικό όνομα “σημείο Χ”. Δημιουργίες της διατίθενται σε χώρους design, τέχνης και πολιτισμού (Μουσεία Ομίλου Πειραιώς ΠΙΟΠ, κ.α.). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


Τίνα Πανταζέλου

Διδάχθηκε κεραμική και γλυπτική κοντά σε σπουδαίους δημιουργούς. Από το 1997 δημιουργεί πρωτότυπα κεραμικά έργα, ενώ παράλληλα διδάσκει την τέχνη της κεραμικής στο εργαστήριό της «περί γης». Έργα της διατίθενται σε χώρους τέχνης και πολιτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στα Μουσεία του Ομίλου Πειραιώς ΠΙΟΠ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


Δέσποινα Τσιαπάρα

Παρακολούθησε μαθήματα μικρογλυπτικής στην Ανώτατη Σχολή Εικαστικών Τεχνών “La Cambre” στις Βρυξέλλες και μαριονέττας στο εργαστήρι «Έκτη Αίσθηση» και «Μαιρηβή» στην Αθήνα. Δραστηριοποιείται στο χώρο της εικαστικής κούκλας, κοντά στην Κ. Μώρου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και το Ναύπλιο.


Χάρης Χαμπάκης

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Με εμπειρία στο design, έχει συνεργαστεί με μεγάλους οίκους επίπλων και φωτιστικών στην Ιταλία. Δημιουργίες του υπάρχουν στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο. Τα φωτιστικά του έχουν ιδιαίτερη μινιμαλιστική φόρμα και κίνηση. Κατασκευασμένα με υλικά που παίζουν με το φως, αποπνέουν ζεστασιά και δημιουργούν ατμόσφαιρα στο χώρο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.