Γνωστή για την εντυπωσιακή της ευελιξία σε όλα τα είδη και την εντυπωσιακή παρουσία στη σκηνή η Dusty Springfield ήταν ένα πολιτιστικό σύμβολο της οποίας η επιτυχημένη καριέρα διήρκεσε πάνω από πέντε δεκαετίες. Σαν σήμερα το 1963, η Dusty κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο single, «I Only Want to Be with You».

Η Dusty Springfield βρήκε την αγάπη της για τη μουσική σε νεαρή ηλικία και αφιέρωσε τη ζωή της στις εμφανίσεις αμέσως μετά το σχολείο. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε όταν εντάχθηκε για λίγο στους Lana Sisters το 1958. Αμέσως μετά, η Dusty ενώθηκε με τους Tom, τον αδερφό της και τον Tim Field για να σχηματίσουν ένα pop-folk τρίο με το όνομα The Springfields. Το 1962, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το “Silver Threads and Golden Needles”, το οποίο έγινε κορυφαία επιτυχία των 20 στην Αμερική – ένα σπάνιο επίτευγμα για ένα βρετανικό γκρουπ εκείνη την εποχή. Καθώς πήγαινε στο Νάσβιλ για μια ηχογράφηση, έκανε μια στάση στη Νέα Υόρκη που άλλαξε την καριέρα της και συνειδητοποίησε ότι η δημιουργική της κλήση ήταν πιο κοντά σε εκείνη της soul και του R&B.

Παρόλο που το συγκρότημα διαλύθηκε, η Dusty συνέχισε τη σόλο καριέρα της. Την επόμενη δεκαετία, κυκλοφόρησε μια σειρά από επιτυχίες όπως το εξαιρετικά επιτυχημένο “You Don’t Have To Say You Love Me”. Το αποκορύφωμα της επιτυχίας της σταδιοδρομίας της ήρθε το 1968 όταν το άλμπουμ της “Dusty in Memphis” βρήκε την αποδοχή των κριτικών στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, κυκλοφόρησε το τελευταίο της στούντιο άλμπουμ “Reputation”.

Έφυγε από την ζωή στις 2 Μαρτίου 1999 και δύο εβδομάδες μετά τον θάνατό της μπήκε στο Rock & Roll Hall of Fame.