Η ταινία έρχεται από την filmtrade για να παρουσιαστεί στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Το Gomorra έχει πάρει το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες το 2008 και πρόκειται να μας μαγέψει.

Η παραγωγή της ταινίας είναι ιταλική, σε σκηνοθεσία του Matteo Garrone και πρωταγωνιστές τους Salvatore Cantalupo, Gianfelice Imparato, Maria Nazionale και Toni Servillo.

Πρόκειται για μία ταινία, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ-σέλερ του Ρομπέρτο Σαβιάνο, αποτελώντας τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της χρονιάς στην Ιταλία και έχει πάρει  εξαιρετικές κριτικές.
 
Δύναμη, χρήμα και αίμα: το «αντίτιμο» που οι κάτοικοι της επαρχίας της Νάπολης Καζέρτα πρέπει να αντιμετωπίσουν καθημερινά. Σχεδόν ποτέ δεν έχουν επιλογή, και σχεδόν πάντα αναγκάζονται να υπακούσουν τους κανόνες του «συστήματος», της Καμόρα. Μόνο λίγοι τυχεροί μπορούν ακόμη να διανοηθούν μια «φυσιολογική» ζωή.

Πέντε διαφορετικές ιστορίες σε ένα βίαιο σενάριο, που διαδραματίζονται σε έναν σκληρό και προφανώς φανταστικό κόσμο, αλλά που έχουν τις ρίζες τους στην πραγματικότητα.

Οι προβολές της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στις 19 Σεπτεμβρίου στον Κινηματογράφο Απόλλων Cinemax Class στις 22.00 (μόνο για δημοσιογράφους) και στις 20 Σεπτεμβρίου θα γίνει η επίσημη προβολή για το κοινό, στο Αττικόν Cinemax Class, στις 20:30, παρουσία του σκηνοθέτη Ματέο Γκαρόνε, ο οποίος την ίδια μέρα στις 13.00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου.