Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της  11ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας (24 έως 28 Σεπτεμβρίου 2014) την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 διοργανώνει προβολές επιλεγμένων ταινιών από την επετειακή δέκατη εκδήλωση του Φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.

Το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής (19:00 – 20:30 και 21:00 – 22:30) το κοινό της Αθήνας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια επιλογή ταινιών που διακρίθηκαν στην δέκατη επετειακή εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι ταινίες που βραβεύθηκαν από τις Κριτικές Επιτροπές του Φεστιβάλ, καθώς και ταινίες που ξεχώρισανστην ψηφοφορία του κοινού. Ένα τρίωρο απολαυστικού σινεμά περιμένει τους φίλους του κινηματογράφου.

Το πρόγραμμα προβολών:

19:00 – 20:30 | Α’ κύκλος προβολής “10VE CINEMA”

Tiger boy
Χώρα / ΙΤΑΛΙΑ ~ Έτος 2012 ~ Διάρκεια 20’00’’
Βραβείο: Καλύτερου Σεναρίου

O Matteo, ένα 9χρονο αγόρι, φτιάχνει μια μάσκα πανομοιότυπη με έναν από τους ήρωές του: έναν παλαιστή των ρωμαϊκών προαστίων που λέγεται Tiger. Όταν φοράει τη μάσκα, ο Matteo δε θέλει να τη βγάλει. Ό,τι φαίνεται απλά σαν θυμός, είναι στην πραγματικότητα ένα κάλεσμα για βοήθεια που κανένας δεν ακούει.

With you
Χώρα / ΚΟΛΟΜΒΙΑ ~ Έτος 2012 ~ Διάρκεια 20’00’’
Βραβείο: Γ’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Καλύτερης Φωτογραφία, Καλύτερου Μοντάζ

Ο Antonio, ένας άστεγος που ανακυκλώνει χαρτόνια, λαχταρά να επιστρέψει στο χωριό από το οποίο έφυγε πριν πολλά χρόνια. Αλλά όλα αλλάζουν όταν ένα βράδυ σκληρής δουλειάς, βρίσκει ανάμεσα στα σκουπίδια και στα χαρτόνια κάτι που κανείς δε θα περίμενε, την αγάπη.

More than 2 hours
Χώρα / ΙΡΑΝ ~ Έτος 2013 ~ Διάρκεια 14’50’’
Βραβείο: Β’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους

Είναι 3 π.μ., ένα αγόρι κι ένα κορίτσι περιπλανιούνται στην πόλη. Ψάχνουν ένα νοσοκομείο για να θεραπεύσει το κορίτσι αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ όσο πίστευαν.

Six
Χώρα / ΑΙΓΥΠΤΟΣ ~ Έτος 2013 ~ Διάρκεια 18’18’’
Βραβείο: Βραβείο «Νάουσα»

Ένα γραμμόφωνο ταράζει την ησυχία, αυτοί ντύνονται για να υποδεχτούν τους ερχόμενους επισκέπτες, αυτή ψάχνει για το κολιέ με την πεταλούδα, βρίσκει ένα όπλο.. και τότε όλα αρχίζουν.

The mass of men
Χώρα / ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ~ Έτος 2012 ~ Διάρκεια 16:53

Βραβεία: Α’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Καλύτερης Σκηνοθεσίας «Μιχάλης Κακογιάννης», Καλύτερης Ερμηνείας «Αλέξης Δαμιανός», Βραβείο Κοινού

O Richard, ένας άνεργος 55χρονος, φτάνει 3 λεπτά αργότερα στο ραντεβού του, σε ένα εργατικό κέντρο. Μια σύμβουλος, καταπνιγμένη από τα όρια του συστήματος μέσα στο οποίο εργάζεται, δεν έχει άλλη επιλογή από το να τον τιμωρήσει για την αργοπορία του. Για να αποφύγει το βύθισμα του ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση, ο Richard παίρνει απεγνωσμένα μέτρα.

21:00 – 22:30 | Β’ κύκλος προβολής “10VE CINEMA”

TRCFK
Χώρα / ΕΛΛΑΔΑ ~ Έτος 2012 ~ Διάρκεια 19’00’’

Από τη Ρωσία στην Ελλάδα, η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο γίνεται εφιάλτης. Η διαδρομή ενός θύματος διεθνούς εμπορίας γυναικών, η οποία επισημαίνει ότι κάθε απόδραση προς τη σωτηρία έχει το αντίστοιχο κόστος.

Between a rock and a hard place
Χώρα / ΓΑΛΛΙΑ ~ Έτος 2012 ~ Διάρκεια 10’19’’

Τρεις άντρες βρίσκονται κλειδωμένοι σε ένα κελί. Ένας ιερέας καταφθάνει και προσφέρεται να ακούσει την εξομολόγηση τους. Σύντομα όμως ανακαλύπτουν το πραγματικό κίνητρο της επίσκεψης του…

Stage three
Χώρα / ΓΕΡΜΑΝΙΑ ~ Έτος 2012 ~ Διάρκεια 25’29’’

Ο Maik θέλει να τελειώσουν οι ώρες της κοινωφελούς υπηρεσίας του στον οίκο αναπήρων όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σύντομα όμως αρχίζει να αναρωτιέται ποιος στ’ αλήθεια χρειάζεται εδώ βοήθεια – αυτός ο ίδιος, οι ανάπηροι ή ίσως ακόμα οι κοινωνικοί λειτουργοί;

The water well
Χώρα / ΡΩΣΙΑ ~ Έτος 2013 ~ Διάρκεια 10’00’’

Παραβολή για τη ζωή.

That wasn’t me
Χώρα / ΙΣΠΑΝΙΑ ~ Έτος 2012 ~ Διάρκεια 24’00”

“Το να είσαι στρατιώτης δεν είναι δύσκολο: είτε το συνηθίζεις είτε σε σκοτώνουν. Το πιο δύσκολο είναι να συνηθίσεις να ζεις με τις αναμνήσεις σου και να είσαι ξανά ο εαυτός σου αφού έχεις κάνεις όλα όσα έκανες”.